T.G.I.F. med kycklingklubbor och goda tillbehör.

Ja då var det fredag igen. Veckorna rusar iväg lite extra snabbt så här när det börjar närma sig jul tycker jag. Ja igår blev det inte överdrivet mycket gjort här hemma då jag gick runt som om jag hade en planka nedstoppad i linningen, aj ;(. Imorse vaknade jag i alla fall och tyckte det kändes lite bättre vi håller tummarna att det håller i sig.
Så här på fredagen tycker jag i alla fall att det kan passa bra med något enkelt och gott som alternativ till fredagstacosen. Dessa kycklingklubbor åt vi häromdagen och det var nog sättet att servera dem som gjorde att det kändes lite roligare än vanligt. Har ni lite mera tid på er så skulle jag rekommendera att göra hemgjorda fries i ugnen, gärna blandat med sötpotatis och andra rotfrukter. När jag tänker TGIF och potatis så blir jag direkt jättesugen på potatoeskins, det är rostade bakpotatisskal (med lite potatis kvar) fyllda med cheddarost, bacon och lök och serveras med gräddfil, oj så gott. Det måste jag göra någon dag och då kommer ett mera detaljerat recept, jag lovar.
Nu hoppas jag att ni får en riktigt fin helg. Vad står på ert helgschema? här är det ju julpyntning, julmatlagning och så klart julfirande med lilla familjen imorgon. På söndag blir det upp tidigt och iväg på fotbollscup och sedan hem till en trevlig granne och visa upp mina förkläden på ett öppet hus hon har ordnat. Bara nu ryggen håller så tror detta kan bli en toppenhelg. Kram på er!

Kycklingklubbor med fries och två röror

4 pers.
8 kycklingklubbor
Marinad
4 msk sweet chili
2 msk soya
2 msk honung
2 pressade eller rivna vitlöksklyfot
ca 1 msk riven ingefära
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg ned kycklingklubborna i en påse och häll på marinaden. Låt ligga en liten stund medan ugnen blir varm (eller en lång stund i kylen om du har gott om tid). Häll upp kyckling med marinad i en ugnsform och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.

Sweet chiliröra
1 dl cream fraishe
2 msk majonäs
1 msk sweet chili
1 pressad eller riven vitlöksklyfta
1 tsk riven färsk ingefära
salt och peppar
Rör ihop alla ingredienser och låt stå svalt tills den ska serveras. Blir godare om den får stå och ”dra” en liten stund.

Guccaröra
1 avokado
1 pressaed vitlökklyfta
1 msk cream fraishe
1 msk hot tacosås
finhackad färsk koriander
salt och ev. chili flakes
Mosa avokadon och blanda ned övriga ingredienser. Smaka av med salt och lite chiliflakes om du vill ha extra knuff i den.
Servera med pommes frites, hemgjord eller färdig från frysen. Nachips passar också bra till om man nu inte vill släppa fredagstacos känslan helt.

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”T.G.I.F. med kycklingklubbor och goda tillbehör.

 1. Tummar hålls här också!
  Dom där potatisskinnen ser vi fram emot, låter som ljuv musik i våra öron.
  Rörorna låter inte helt fel dom heller, smaskens att dippa ner potatisen i.
  Här är det en lugn helg, ikväll blir det god middag och sen ser vi på favoritprogrammet på tvn, lite godsaker till det så är vi nöjda.

  Ha det riktig bra och krya på ryggen.
  kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *