Nu har solen skinit på oss här på åkern i Skåne i två hela dagar, underbart! Det som däremot inte var någon solskenshistoria var Sveriges fotbollsmatch igår kväll ;(. Här hade man laddat med full uppslutning vid storbildskärmen i byn, med chips, öl och blågul tröja som värsta supportern och så blev det som det blev…. Ja, ja men fick ju en anledning att dricka öl och äta chips en helt vanlig måndag i alla fall. Något annat man kan göra en helt vanlig måndag eller faktisk vilken dag som helst är en chili con carne. Om man gör den som ett riktigt långkok på till exempel högrev blir det riktigt grymt gott! Ju längre det får stå och puttra sig mört desto bättre. Fördelen är ju att även om det tar lång tid i grutan så behöver man ju inte springa och passa varannan minut utan man kan göra en massa annat under tiden. Baka, blogga, lyssna på hästjazz, klippa gräset, rensa ogräs, träna på fotbolls hejaramsor eller vad man nu kan tänkas vilja/behöva göra. När grytan nästan puttrat klart är det enkelt att fixa till lite goda tillbehör, denna gång blev det kokta majskolvar, lite sallad, cream fraishe och lite bröd och tortillas till. Denna chili är en variant av det receptet som jag gjorde här men istället för vin hade jag en flaska öl i grytan, jag tycker nog att varianten med vin är lite godare ändå men det är en smaksak. Däremot fick denna gryta koka i närmare tre timmar och det kan jag lova är en höjdare. Så en dag när solen inte skiner så man bara måste grilla..passa på att laga en god chili con carne, det kommer ni inte att ångra.
Ja, jösses vilket spektakel det blev av matchen… fast Ukraina spelade bättre så de var värda segern tycker jag.
Chiligryta låter smakrikt och gott!
Amy; ja det blev väl mest pannkaka av den matchen, men kul att titta i alla fall. Chiligryta är toppengott, funkar säkert bra med quorn eller något liknande. Kram
Jag som inte har tv just nu slapp se matchen! Men jag hörde på jobbet hur dåligt det gick…Attans!
Äsch, fotboll schmotboll 😉
Chiligrytan däremot! Den skulle jag absolut kunna intressera mig för. Långkok är jag ju svag för… Din gryta verkar vara något helt annat än en vanlig chili con carne med färs och vita bönor i tomatsås (som kan vara helt okej det med).
Vilken måndag! Öl, chips och så en chili på det. Surt matchresultat men vad gör väl det med en massa annat trevligt.
Chili är verkligen gott, och som du säger, gärna att den får stå till sig ordentligt. Tillbehören – icke att förglömma!
Ja, vilket antiklimax! Köpte en fotbollströja till Oliver idag så hoppas det hjälper till kommande matcher:)
Gjorde en likande chili för ett tag sedan. Älskar långkok! Och länge ska det koka. Köttet ska trilla sönder. Gott med lite rökig smak i! Yammi!
Tur vi tillhör de som inte tittar, mest så att man slapp bli så besviken då:)
Fast en så här god chili, den hade vi inte tackat nej till, då hade vi tom kunnat stå ut med fotboll på tvn!
Ann-Sofi; Lika bra att slippa se eländet. Chips kan man ju äta ändå 😉
Kim: Jo kan nog hålla med där schmotboll 😉 men långkokschili det är gott det ;).
Lotta; Ja man får ju ta alla chanser 😉 och ärligt är det ju det runt omkring som är trevligare än själva fotbollen.
Sofie; Ok, då litar vi på att Oliver ser till att de vinner på fredag ;)! Långkok är sehr mumsish!
Anki & Håkan; Ni missa inget och jag lovar att jag inte tvingar någon att se fotboll för att få smaka på chilin 😉
Pingback: Fisksoppa och panacotta.