Tävling!

JA, nu har jag haft över 1000 besökare på min sida. Tack, alla som har hittat in hit!!!

Tänkte fira med en liten tävling. Det kanske kan få lite fart på kommentarerena också. Ni kan vinna söta cupcakes wrappers från en firma här i Canada.  Tre vårliga fina mönster och 12 st av varje har jag att lotta ut. Det enda ni behöver göra är att skriva en kommentar och tala om vad ni tycker är ett typiskt svenskt bakverk. Ni har till och med torsdag på er. OBS Tävlingen är slut. 2010-04-16

Tack igen för att ni tittar in på min blogg! Skriv gärna en kommentar om vad ni tycker är bra och dåligt med bloggen också, kritik mottages tacksamt. Jag är ju lite grön på detta så det finns mycket att lära.

Bjuder på ett litet söndagsrecept också, ännu en kladdkaka. Finns väl hur många recept som helst på detta men den här är Oscars favorit.

Oscars Kladdkaka
100  g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
3 msk kakako
1 tsk vaniljsocker
Hackad vit choklad
Smält smöret, ta av kastrullen från värmen och rör ned socker och ägg. Rör ned övriga ingredienser så allt blir väl blandat. Häll i en smord och bröad springform. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara riktigt kladdig inuti men stelnat på utsidan- När någon minuter återstår av gräddningen strör ni på den vita chokladen som får smälta lite grann.


Follow my blog with bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

43 svar på ”Tävling!

 1. Hej! Jag hittade precis hit för första gången via Matfeed-sidan. Vad goda recept du har! Det var roligt att hitta dig, för jag bor också i Canada! Min sambo är kanadensare, vi har två barn (1 och 3 år) och bor i Québec city. Var är ni någonstans? Jag fick hemlängtan när jag läste om ert Sverigebesök… vi ska åka hem i slutet av juni i fyra veckor och jag har en lång lista med mat som jag ska äta! 🙂 Det är matvaror man saknar mest (förutom familj och vänner såklart).
  Hur som helst. Kul att träffa dig! Ha en trevlig söndagskväll!
  Ida

 2. Hej, vilken trevlig blogg med härliga bakverk jag hamnade på!
  Riktigt fina cupcake wrappers som jag självklart vill vara med och tävla om att vinna.
  Ett typiskt svenskt bakverk för mej är nog prinsesstårtan eller kanske kanelbullen, eller varför inte ostkakan!!

 3. Ida; vad roligt med ännu en svensk canadensare 🙂 Jag bor i Oakville utanför Toronto. Söta små killar du har och en fin blogg. Visst längtar man hem till Sverige ibland och som du säger släkt, vänner och mat!! Har du vägarna hittåt får du komma på en svensk fika 🙂
  Pia; Tack för dina vänliga ord, de värmer. Håller med Prinsess tårta är väldigt svenskt. Har fakriskt beställning på 2 stycken denna veckan till en svensk väninna.

 4. typiskt svenskt bakverk är nog mormors kanelbullar, eller pappas sockerkaka vispad till max eller min jordgubbstårta eller jäntans kladdkaka..ja att baka är skoj på fritisd bakade vi idag 88 st muffins vi vill ju fira våren som kommit..så muffins vill jag gärna baka kanske skulle man bjuda hela gatan på vår fika..

 5. bra och dåligt på bloggen tja jag tycker att det var kul att upptaclka en blogg med enkla resept ska tipsa min dotter.. ett tips gör enkla resept passande studenter med ingredienser som inte är så många och dyra av..för studenter finns det massor av.. se vidare ovan på minna önskningar och tips på godsaker

 6. Typiskt svensk bakverk är väl såklart kanelbullar & saffransbullar på julen. (; För det bjuder alltid min mamma på när jag besöker henne. Aldrig kladdkaka! (;

 7. KANELBULLAR..helt klart. finns nog INGEN här som INTE kan eller HAR bakat såna.. jammi mums mums.

  sen har vi äppelkakan som alla utomlands tror vi svenskar äter hela tiden ha ha

  kladdkakan kan alla ungdomar …

  attans nu blev jag kaksugen hi hi

  jag är helt klart med. jag och mina 2 söner ÄLSKAR att baka

 8. Vilka otroligt söta cupcakes wrappers! För mig som bor i Italien är kanelbullar, kladdkaka och chokladbollar typiskt svenskt. Samt semla, lussekatt och pepparkaka. 🙂

 9. Kul att du har en tävling så att jag kunde hitta hit till din sida! 🙂

  Jag är gärna med och tävlar och jag har svårt att välja om jag tycker att kladdkaka eller chokladbollar är det som är mest typiskt svenskt. För några år sedan (när även jag själv var yngre) så skulle jag säga chokladbollar för att det var det folk gjorde i min ålder för att det var lätt och gick snabbt men nu skulle jag säga att det är kladdkaka. Det är en klassiska kakan som fungerar i alla väder och tider. Alla gillar kladdkaka verkar det som. Så det får bli mitt svar – Kladdkaka. 🙂

  Nu ska jag kika vidare på din blogg! Kram från mig

 10. Hej
  Jag vill gärna vara med i din tävling.
  Ett riktigt svenskt bakverk tycker jag att en riktigt god hemma gjord sockerkaka är.

 11. grattis till besöken. är gärna med i tävlingen. såå fina formar. ingen aning om vad som igentligen är typiskt svenskt men svarar vell bondkakor och toscakaka!

  ha det fint i vår vädret!

 12. Jag vill gärna vara med i din tävling. Jättefina vinster.

  Ett typiskt sveenskt bakverk är bullar med kanel eller kardemumma.

 13. Hej.
  Jag ärgärna med och tävlar!!
  Vaad jag anser är typiskt svensk varierar beroende på årstid tycker jag..
  Våren: Kanelbullar (Nu när våren kommer krypande så tar man med kanelbullar och fikar ute i solen)
  Sommar: Rabarberpaj
  Höst: Äppelpaj
  Vinter: Kanelbullar/Lussekatter (Lussekatter äter man mer kring julen annars är det kanelbullar och kaffe/te/choklad och titta ut på snön)

  Nu håller jag tummarna att jag vinner!!

 14. Grattis till alla besök du har haft på din sida!
  Har själv nyligen hittat till din sida och dreglar över alla dina recept!
  Ett typiskt svenskt bakverk skulle jag säga att rulltårtan är. Varierad med olika sylter men klassikern är väl ändå med en god hemmagjord jordgubbssylt 🙂

 15. Det är roligt med tävlingar för man hittar så många trevliga bloggar.
  Kladdkaka är ju väldigt svenskt men min favorit såhär i vårtider är rabarberpaj!

  Må gott!

 16. Vilken rolig tävling. Något som jag tycker är typiskt svenskt är semlan, som dessutom är väldigt smaskigt tycker jag 🙂

  Kram Linda

 17. Hmmm, vad svårt, efter lite funderande tror jag faktiskt att jag bestämmer mig för att chokladbollar är bland det svenskaste man kan göra!;)
  Jag blir lite nyfiken på vad som är ett urtypiskt fikabröd i Canada!? /Karin

 18. Ja du, typiskt fika här..? Man fikar ju inte riktigt på samma sätt som i Sverige. (Tyvärr 🙂 Men brownies, chocolate chip cookies och mini pecanpies är saker som jag kan komma på som är ganska typiskt här. Generellt kan man säga att de flesta kakor är lite sötare än i Sverige. Tårtor ska man inte tala om, de måste ha massor av söt frosting och en massa färg 🙂 Men jag kan lova att svenska bakverk är mycket populära här.

 19. Tack alla som kommenterat med många bra förslag på typiskt svenska bakverk. Här ska bakas… 🙂
  Tack även till er som länkat, gulligt av er. På torsdag drar jag tre vinnare.
  Ha en fin vårdag!!

 20. Åh, vilken härlig tävling!

  Svensk bakverk – hm, vad svårt! Känns ju som att landet blir mer och mer USA-influerat när det gäller bakverk, både på gott och ont.
  Men jag skulle nog säga att just kladdkakan är ett typiskt svenskt recept, i sin ursprungliga variant 😉 enkelt och gott, utan mastiga glasyrer eller frostings!

  hoppas innerligt på tur nu, vill också ha nya fina vår-formar till baket 😀
  kram

 21. Åhh vilka söta 🙂
  Typiska svenska bakverk för mig är nog typ kanelbullar eller kanske chokladbollar.
  Det är ju ganska svårt att säga men,men
  kram

 22. Hej, första gången jag är in hos dig, hittade in via matfeed, kul med recept. Det svenskaste…hm, för mig är det nog kanelbullen.

  Sofie

 23. Jag tror på sådana där syltkakor. Sådana små runda kakor med en liten grop med sylt i mitten. Görs de någon annanstans?

 24. Jag vill gärna vara med och tävla.

  Chokladbollar tycker jag känns ganska svenskt…

 25. Vilken härlig tävling! Jag vill gärna vara med. Typiskt svenskt för mig är ”vanlig” kladdkaka, funkar alltid :). Har inte varit inne på din blogg förut, men kommer besöka den mer framöver!

 26. ÅH jag vill vara med och tävla!
  Ett riktigt svenskt bakverk är nog kanske kanelbullen, eller varför inte lussebullen? Man gör saffransbröd på andra ställen, men just lussebullen brukar mina elever skratta år när jag lovar att baka den varje år =) (arbetar med elever från andra länder). Annars tycker jag att just muffinsen börjar bli riktigt svensk =) Den bakas i varenda stuga tror jag och jag ÄLSKAR muffins (har ett recept med hallon & vit choklad) så jag hoppas verkligen att jag vinner =)

 27. Hej, jag vill delta!
  Jag vet inte om det är typiskt svenskt, men jag tycker att lussebullar känns fruktansvärt svenskt på något sätt. Fin tävling måste jag säga!

  Kram Sandra
  (Har ej blogg)

 28. Oj vad spännande. Är gärna med!
  Sockerkaka är för mig typiskt svenskt. Jag tror iofs inte att söta sockerkakan kommer från Sverige ursprungligen. Men när jag tänker på sockerkaka tänker jag på svensk sommar, jordgubbar, mjölk och sol =)

  Håller tummarna 🙂

 29. Klart att jag vill vara med och hålla tummarna jag också.
  Hmmm … typiskt svenskfika ?
  * chokladbollar
  * rulltårta
  * kanelbullar
  * kolasnittar
  * kärleksmums

  Ha det gott ! // Cina

  cinsaga@hotmail.com

 30. Är gärna med och prövar lyckan 😀

  Kanelbullar måste väl vara nåt av det mest svenska som finns?! T.o.m. i USA kallar de ju det ”Swedish cinnamon rolls”! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *