Här har bakats bullar och tekakor i regnet.

8 Comments

Tekakor

Grått och regn hela dagen idag så vad passade väl bättre än att fylla på lite i frysen med lite bullar och goda tekakor. Gjorde både vanliga kanelbullar (se recept här) och så blev det lite kardemummaknutar, som ni får receptet på här nedan. Har tidigare brukat baka jättegoda tekakor med havregryn men nu kunde jag inte hitta mitt recept på dem, men på Kalasgotts jättemysiga blogg hittade jag ett liknande recept och de blev verkligen jättelyckade! Såg så goda ut att hela familjen ser fram emot frukosten imorgon då de får smaka på dem ;) Receptet hittar ni här. Imorgon ska jag förbereda lite smörgåstårta och annat godis till ett litet catering uppdrag jag har på fredag. Hoppas solen skiner på er och oss imorgon!

Kardemummaknutar

Kardemummaknutar

150 g smör
3 dl mjölk
1,5 dl socker
50 g jäst
1 ägg
1/2 tsk salt
1 msk malda kardemummakärnor
10-12 dl mjöl
Fyllning: 100g smör, 1/2 dl socker, 1 msk kardemumma
Pensling 1 uppvispat ägg och pärlsocker
Smält smöret och häll på mjölken. Värm till ljummet, 37 grader. Smula ned jästen och rör ut den med lite av vätskan. Häll på resten och tillsätt socker, salt, kardemumma och ägg. Tillsätt mjöl lite i taget och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa i ca 40 minuter. Baka ut på mjölat bakbord, dela degen i två delar och kavla ut till en ut fyrkant. Bred på smör och strö över socker och kardemumma. Vik degen på mitten och skär den i 12 remsor. Skär en skåra nästan helt igenom varje remsa och tvinna ihop ändarna, sno ihop till en lös knut och lägg i bullformar. Låt jäsa ytterligare 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker.
Grädda i 250 grader i ca 7-8 minuter.
Print Friendly

8 Comments (+add yours?)

  1. Daniella - BakeCake
    Jun 10, 2010 @ 18:20:59

    Lika underbara recept som vanligt! Nybakta tekakor är ju såå gott! Speciellt när dom är lite varma när man äter dom ;)

    Jag har just nu en tävlingsmånad på BakeCake med massor av fina priser i potten, så klicka jätte gärna in och läs mer, första tävlingen startar på söndag! Ha det bra! Kram Daniella – BakeCake

  2. Anki
    Jun 10, 2010 @ 18:43:58

    Visst är regnväder perfekt för att sätta händerna i en deg. Att sedan få sitta och njuta av nybakat och en kopp te när regnet smattrar på rutan är ju inte helt fel det heller:)

  3. admin
    Jun 10, 2010 @ 21:39:42

    Anki, Visst är det så! Det blev kaffe och bullar i soffan med rejält regnsmatter men idag skiner solen igen. Ha det bra!!

  4. admin
    Jun 10, 2010 @ 21:42:43

    Tack snällaste Daniella!! och Grattis till sommarlovet! Här får de snällt vänta ytterligare ett par veckor innan det börjar ;( vilket barnen INTE gillar!
    Jag kikar in på din blogg varje dag så såklart ska jag vara med och tävla. Ha en härlig första sommarlovsdag imorgon!!! Hoppas solen skiner på er!
    Kram Gun

  5. Cecilia
    Jun 13, 2010 @ 06:01:05

    Sådana läckerheter! Kardemummaknutarna ser väldigt proffsiga ut.

  6. Emma
    Jun 14, 2010 @ 20:25:25

    Tekakorna blev jättegoda. Tack för ännu ett bra recepttips och din inspiration. Kram

  7. admin
    Jun 15, 2010 @ 13:46:51

    Tack snälla du! Jag älskar dina söta prickiga cupcakes. Köpte prickiga mini formar igår så det får nog bli en variant ;) Ha en bra dag!!

  8. admin
    Jun 15, 2010 @ 13:50:09

    Tack världens bästa Emma! Alltid lika roligt när du har testat mina recept!! Hoppas ni har det underbart och fint sommarväder nu när sommarlovet börjat. Här får de vänta ett tag till ;) Stor kram Gun

Leave a Reply

RSSRSS