Varm smörgås.

Varm finsmakarmacka

Dagens lunch, varm macka. Inte ovanligt om man säger så, men idag kom jag att tänka på en varm smörgås som jag ofta gjorde i tonåren. Ibland som vanlig macka och ibland i form av ett fyllt rundstycke. Tror att röran kallades finsmakarröra men det var nog ett lokalt påfund. Nu fick den i vart fall en ny chans och den var lika god som jag mindes den. Stek lite hackat bacon tills det får lite färg, lägg i några skivade champinjoner (eller en burk), lite hackad purjolök eller vårlök. Låt det mjukna tillsammans med baconet. Häll på en rejäl skvätt grädde och en klick chillisås (eller ketchup och lite chillipulver) salt och peppar. Bred ut på ett par brödskivor eller fyll ett urgröpt rundstycke och täck med ost. In i ugnen tills den fått lite fin färg. Servera med en sallad. Enkelt och gott, och det är ju aldrig fel. Nu ska jag gå och göra smörgåstårta för en beställning till min goa vän Liselotte imorgon. Alltid bäst att lägga ihop dem kvällen innan så de får stå och ”gotta till sig” över natten. Garneringen däremot väntar jag med till strax innan leverans. Har gjort lite blandade chokladbollar till henne också. Denna gång blev de smaksatta med rom, päroncognac och cointreau, det ska väl passa bra på en tjejträff ;). Ha en härlig fredag och ett underbart sommarlov till alla i Sverige som slutar skolan nu!

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Varm smörgås.

  1. Missa inte första tävlingen för månaden som har startat nu! Du kan vinna ett fullproppat paket fyllt med formar från Kalasform! Skulle vara jätte roligt om du deltar! Ha det bra! Kram Daniella – BakeCake

  2. Um….så gott med varm macka!!
    jag gillar mycket men jag gjorde med kalkon och ost bara hihi

  3. Tack Sana, ja varm macka är aldrig fel och man kan ju göra så många olika varianter. Ha en jättehärlig dag!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *