Smörgåstårta, fiskgryta och annat.

Usch nu har det varit lite dåligt med bloggandet någre dagar. I fredags hade jag en beställning på en smörgåstårta och den blev tydligen uppskattad. Det är så roligt här, för ingen (icke svensk) har sett något liknande och blir väldigt imponerade. Gjorde en liten smörgåsbakelse till mig själv också. I denna familjen är det bara jag som gillar smörgåstårta, tråkmånsar 😉 men å andra sidan fick jag smaska i mig min lilla bakelse och ett glas gott rosévin alldeles själv. I lördags var O på karate grading, så eftermiddagen tillbringades på golvet på ”Dojon”. De är så duktiga! Lagade en riktigt god fisk och skaldjursgryta men missade att både skriva ned recept och ta bilder men kan tipsa om innehållet i alla fall.

Jag stekte lite lax, torsk och pilgrimsmusslor lite lätt i pannan. Likaså lite grönsaker; morotter i stickor, halverade sockerärtor, strimlad vårlök, tärnad fänkål och en vitlöksklyfta.  Sedan hällde jag på lite vitt vin, fiskbuljong/fond, grädde och saffran och kryddade med salt och peppar. Lägg försiktigt tillbaka fisken i såsen och servera med ris. Gott, gott!

På onsdag ska det vara ”inflyttningsfest” på min mans nya kontor och jag ska ta hand om maten (eller mat och mat, lite småplock). De lär bli närmare 100 pers. så det blir lite att göra men jag gör det lätt för mig med lite dipp och småplock spett mm. Recept och bilder kommer eftersom under veckan, så med andra ord lite tips på småplock för alla sommarens fester.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *