Mumsig hallonpaj.

Hallonpaj med vaniljkräm och kokostopp

Hallonpajer

Igår tog vi en utflykt ut på landet och hade det mysigt. På hemvägen stannade vi till på en gård och handlade lite grönsaker och bär. Det blev en riktig svensk husmansmiddag med kokta små färskpotatisar och jättefina små morötter med grillad ”falukorv” och pepparotssås, gott i all sin enkelhet. Till efterätt gjorde jag inpirerad av Gourmet morsans lockande björnbärspaj med inbakad vaniljkräm, en liten egen variant med mina nyinköpta hallon. Det blev såå gott, en ny favorit!!

Hallonpaj med vaniljkräm och kokostopp

(4port)
ca 3 dl vanilkräm (jag använde vanlig kallrörd marsankräm men hemgjord blir säkert ändå godare)
Hallon färska eller frysta
1 dl kokos
1 dl mjöl
½ dl socker
50 g smör
Bottna ugnsfasta portionsformar med ett lager vaniljkräm. Täck med ordentligt med hallon. Hacka ned smöret i de torra ingredienserna till en smuldeg och strö över hallonen. Grädda i 200 grader ca 15 minuter. Låt svalna lite och njut!

Detta får bli mitt bidrag till Månadens blogg med temat bär. Månadens Blogg på matfeed.se

Vi har fortfarande ett underbart sommarväder här i Kanada så vi passar på att njuta så länge det går. Senare idag ska jag nog försöka mig på att göra goda och lite nyttigare bananmuffins som barnen kan ha i sin lunchbox någon gång ibland. Får se om de ger det godkänt 😉

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Mumsig hallonpaj.

  1. Erika; Tack, gillar att göra portionspajer istället ibland håller med om att de är sötare ;).
    Linda; Tack, då är det dags för det är jättegott.
    Emmy; Tack, det var jääätte gott, en ny favorit paj!
    Hanna; Tack snälla, men dags för lite tårtor snart tycker jag så jag får träna lite, får väl bli när skolan börjat 😉

  2. Pingback: Vilken härlig Valborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *