Smores

Marshmallows, grahamskex och choklad

Smores

Månadens sötsak utmaningen på bloggen Söta saker hade denna månad utflykt som tema. Har visserligen varit på utflykt men inte kommit ihåg kameran trots att jag bakat mumsiga blåbärsmuffins men nu i elfte timmen tyckte jag att det var dags att komma med ett bidrag. Frågade min kloke son vad han tyckte var en  typisk utflyktsgodsak, svaret kom direkt Smores! Helt rätt med tanke på att vi bor i Kanada och jag tror alla barn här förknippar campingliv och utflykter med just smores. De ska ju egentligen göras över öppen eld eller på grill men idag fick det bli en fuskvariant i ugnen. Går jättebra det med och då kan de ju faktiskt bli en annorlunda dessert eller fika. Det fick bli ett litet svenskt inslag också då  den enda chokladen jag hade hemma var Marabou Daim. Gott, gotti gott gott var barnens omdöme så prova själva.

Grilla en marshmallows och lägg på ett grahamskex, täck med tunna chokladbitar eller hackad choklad som får smälta mot den varma marshmallowsen, tryck dit ett kex ovanpå och njut. Gör man den hemma i ugnen bara du lägger choklad och marshmallows mellan två kex och sätter in på ca 250 grader tills chokladen smält och  marshmallowsen blivit mjuk seg. Lite banan och/eller jordgubbar till gör inte saken sämre 😉

Print Friendly, PDF & Email

9 svar på ”Smores

 1. Har sett detta på amerikanska filmer och serier (undrar om det inte bl.a var på Beverly Hills back in the days) och alltid undrat hur man eg. gör dom. Visste det var något med marshmallows men inte hur de gjordes. Bonus för oss med sämre grillmöjligheter att man kan göra dom i ugnen. Får minsann bli helgens gotter!

 2. Erika, Tack det är jättevanligt här men min man visste inte vad det var efter 3,5 år i Kanada så inte konstigt om du inte hört talas om det.
  Linda, Tack det är jätte gott sött och kladdigt!!
  Anki & Håkan, Tycker också att jag minns det från en del amerikanska filmer. Lite av grejen är ju att grilla marshmallowsen över öppen eld, kladdigt!!! 😉 men smaken blir helt ok i ugnen också och då slipper man det värsta kletet. Ska bli spännande att höra om ni testar. Ha det gott!

 3. Pingback: I picknickkorgen « söta saker

 4. Vart finns dom att köpa? Måste få tag på dom så man
  Kan göra mango float

 5. Pingback: I picknickkorgen | Söta saker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *