Svensk höstdag i Kanada.

Hösttårta

Vi har haft en riktigt fin helg här i Kanada. Soligt och skönt, så det känns fortfarande mera som sensommar än höst här.  Men träden börjar skifta i färg även här och det är riktigt kyligt på mornarna.  Inspirerad av Bakfnatts alla härliga hösttårtor kom jag och lillskruttan fram till att vi också skulle baka en hösttårta till söndagsfikat. Det blev en Priness variant med rårörd jordgubbsylt, hackade jordgubbar, vaniljkräm och grädde. Täckt och dekorerad med marsipan. Så fick jag ju göra några kantareller också nu när jag nu inte kan plocka några äkta.  Till middag fick det ju valdagen till ära bli en riktig svensk klassiker nämligen Wallenbergare med potatismos, lingon och ärtor, gott gott! Recept på det får ni en annan dag för nu säger jag godnatt och önskar er en härlig ny höstvecka.

Wallenbergare

Print Friendly, PDF & Email

12 svar på ”Svensk höstdag i Kanada.

 1. Jag är så imponerad av alla som kan göra fina tårtor. Det blev en jättefin hösttårta. För tom jag har fått inse att hösten har kommit… Wallenbergare är ju aldrig fel. Ha en skön vecka!

 2. Så fint din höst tårta ;=) jag fundera ska göra rulltårta som täck och dekorera med marzipan som jag har sett från hanna baknaff också hihi :=)

 3. Hej, härlig tårta ni har bakat, jag som gillar hösten kanske skulle baka en hösttårta till kommande helg och överraska familjen med. Vill också berätta att jag har varit i skogen och plockat ca. 65 liter gula härliga kantareller!! Vi har ett fint höstväder här i södra Sverige som jag hoppas håller i sig så det blir fler svamputflykter innan älgjakten börjar……

  Hälsningar Pia

 4. Pia: 65 liter kantareller du skojar ;O) det låter som en dröm!! Jag skulle nog äta kantareller i olika form en hel vecka 😉 det är ju så gott. Hittade faktiskt frysta i en butik för ett tag sedan och de var ok. Härligt med svamputflykter i de svenska skogarna, nästa år kanske… Ha det bra!
  Sana; Tack så mycket! Ja, visst är Hannas rulltårtor fina!
  Emmy; Tack så mycket! jo vi har höst här vissa dagar men idag ska vi få 26 grader varmt 😉 Härligt att få dra ut på det lite till.

 5. Kökschefen; Ja visst är det fint med svenska mattraditioner och som bekant blir man alltid extra svensk när man bor utomlands. Wallenbergarna smakade toppen!

 6. Anki & Hakan: Da ar det dags att ni gor en laddning Wallenbergare snart, det ar sa gott! och Tack tartan var god
  Catrin: nu har jag gjort egna och de blev toppen!
  Erika: Tack snalla du!

 7. Så fin tårtan är!! Jättehärliga dekorationer, inte minst kantarellerna =) Jättekul att ha inspirerat och tusen tack för länkningen! Ha en underbar helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *