Cheesecake cake balls.

Cheesecake cake balls

Dessa cakeballs har verkligen blivit populära men inte är det konstigt med tanke på hur goda de är och så är de så lagom små också. Jag är ju helsåld på Oreo varianterna men härom natten låg jag vaken och tänkte på cake balls (ja ni fattar hur långt det har gått :D!) Funderade pa en cheesecake variant och givetvis var jag tvungen att testa min idé, och de blev verkligen goda. Idag ska jag på sopplunch till mina ”matorgie” väninnor och då får vi se vad deras omdöme blir. Har blivit väldigt vänligt tillfrågad om jag möjligen kunde ta med mig foccacia också. Det var nämligen väldigt!! populärt sist jag hade med det. Hoppas kunna bjuda pa några nya spännande sopprecept och bilder imorgon.

Cheesecake cake balls

100 g cream cheese
25 g smör
2 dl grahams smulor (krossade digestive kex)
1 dl florsocker
Rivet skal från en citron och en tsk citronsaft
1/2 dl finhackad vit choklad
Mörk choklad att doppa dem i.

Rör ihop alla ingredienser till en deg. Rulla den till små bollar (ca 10 st) Ställ dem i kylskåp och låt stelna ett par timmar. Smält chokladen i vattenbad eller i micron och doppa de kalla bollarna. Garnera på valfritt sätt och låt dem stelna. Om du vill göra cake pops av dem sätter du dem på en pinne innan du ställer in dem i kylen. Denna gång valde jag att lägga dem i miniformar.

Receptet på Oreo Cake balls hittar du här.

Mitt tävlingsbidrag till Tastelines cake pops tävling:  http://www.tasteline.com/Cake-pops-tavling/

Print Friendly, PDF & Email

8 svar på ”Cheesecake cake balls.

  1. Halloj, så gott det låter, cheescake på en pinne, fast det går ju bra att låga dom i papper oxå.

    Sopprecept ser vi fram mot med glädje, tisdagar har på nåt vis blivit soppdag för oss. Passar så bra eftersom Håkan kommer sent hem från jobbet då.

  2. Dags att göra sådana här igen, känner jag. Det är så praktiskt för råkar man krascha muffins eller om på annat sätt inte är helt nöjd kan man bara frysa in och sedan ta fram när man har frosting över och göra cakeballs. =)

    Ser att du har FB-sida! Ska genast bli fan 🙂

  3. Jag har aldrig gjort cake pops, inte ätit några heller. Måste verkligen bli ändring på det! Och för övrigt kan jag tala om att det är helt normalt att tänka/drömma/fantisera om bakverk alla tider på dygnet. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *