Mera Halloween…

Halloweeenkakor

så går det om man tjuvar av kakorna.....

Det blev ju mer än bara spöken igår som sagt. Bland annat lite söta pumpakakor och fladdermöss och katter som blev lite Halloween glamorösa med lila socker. Använde mig av recept som jag hittat på den härliga bloggen Bakglädje. Receptet hittar ni här. De är utan bakpulver vilket gör att kakorna håller formen väldigt bra. De smakar helt ok också ;). Jag dekorerade katterna och fladdermössen med färgat socker, penslade först kakan med lite äggvita. Pumporna är dekorerade med vanlig glasyr (med lite äggvita i) som färgats med färgpasta. Jag gjorde först en styv glasyr som jag spritsade runt kanten och fyllde sedan i med lösare glasyr. När den stelnat helt målade jag dit ögon och mun med en av mina pennor med ätbar färg. Det kommer mera…snart blir det mera avhuggna fingrar men i form av goda drinktilltugg istället för kaka.

Tillägg; detta fingret är gjort av samma deg som till kakorna. Jag har tryckt dit en flagad mandel som nagel och blodet är färgat socker.

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Mera Halloween…

  1. Linda; Jo tack det blev några stycken och nu bär det snart iväg till Svenska skolan så då lär de bli uppätna 😉
    Ha en härlig helg!

  2. Åh vilka otäcka kakor du bakat 😉 Jag delade med mig av tipsen du fick till några kollegor där barnen skulle ha halloweenfest.

  3. Vilka fina kakor. Vad kul att du provade degen, jag tycker den är jättebra. Spökerna är ju för härliga och fingrarna ser lite lagom läskiga ut på kakfatet. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *