Färgglada maränger

Färgglada maränger

Det ska ju kalasas på söndag och Hanna har kommit med lite beställningar, för hennes mamma är bäst i hela världen på att baka (kul att man uppskattas, även om hon kanske överdriver liiiite ;)). Allt ska gå i färgerna vitt, ljusblått/turkos och silver har hon bestämt. Maränger brukar ju alltid bli uppskattat av både stora och små och med lite färg i blir de extra läckra, så först ut färgglada maränger. Recept på maränger är ju inte så spännande men en liten special jag brukar göra är att ta i lite vaniljsocker, det gör dem extra goda. Av äggulorna som blev över har jag gjort en parfait som står i frysen redo att rycka in som dessert någon dag under helgen. Recept kommer. Måste återigen slå ett slag för gårdagens cookies, de fick toppbetyg från hela testpanelen = kaksmonstren. Bara hälften kvar….
Nu ska jag åka till bageriet och handla jäst (färsk jäst hittar man inte i mataffären här), vad som ska bakas kanske ni kan gissa om jag säger att jag börjar längta efter dem någon gång i november och nu har svår abstinens. Fick smaka en i Sverige och den var ljuvligt god ;).

Maränger

3 stora äggvitor
1 krm vittvinsvinäger
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
lite färg
Vispa äggitan med vinägern tills den blir riktigt hård, tillsätt sockret försiktigt under vispning. Fyll i en spritspåse. Om du vill kan du måla ränder på insidan påsen med färgen så blir marängerna lite melerade. Grädda i 100 grader C ca 1-1 1/2 timma tills de är torra och lätta. Låt dem kallna helt på galler.

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Färgglada maränger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *