Kokosaprikoshavre cookies.

Kokosaprikoshavre cookies

 Jisses vilket långt namn jag fick till, men det är ju det jag bakat så… Flygplansmat brukar ju inte vara något att hoppa högt över eller lägga på minnet men när vi flög hem i Söndags fick jag en väldigt god cookie till kaffet. Det var en kaka med kokos och aprikos, lite segt god som en havrekaka. Jag la den på minnet 😉 och idag gjorde jag ett försök att efterlikna dem, och attans vad goda de blev. Helt klart en ny favorit. Nu ska erkännas att de fortfarande inte kallnat helt men jag har redan hunnit med två… hjälp jag måste komma igång med hårdträning nu!! Men å andra sidan, havregryn och aprikoser är ju nyttigt eller hur?.. så testa gärna dessa nya favoriter. 

Kokosaprikoshavre cookies

125 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl socker
1 1/4 dl brunt farin
2 1/2 dl mjöl
2 1/2 dl kokosflingor
1 1/4 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 tsk vanilla eller vaniljsocker
1 ägg
100 g finhackade torkade aprikoser 

Rör smör och sockren ljust och pösigt. Blanda mjölet med bakpulver, bikarbonat och salt. Rör ned i smöret, tillsätt kokos och havregryn. Rör till sist ned ägget, vanilla och aprikoserna. Klicka ut på bakpappersklädd plåt och grädda i 175 grader i ca 10-12 minuter. (Tills de blivit lite lätt gyllenbruna) Låt svalna några minuter på plåten och lyft sedan över att svalna helt på ett galler.
Ett litet tips; om man som jag är dålig på att ta fram smöret i tid för att få det rumsvamt så går det bra att köra det lite grann i mikron (ca 10 sekunder brukar vara ok för en 100 grams klick) men testa gärna med mindre det får ju inte smälta.

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Kokosaprikoshavre cookies.

  1. Det där med långa bakverksnamn känner jag till =) De ser i vilket fall jättegoda ut. Är förtjust i både aprikos och kokos!

  2. Pingback: Tomma kakburkar och ett tips från Kaksmulan webshop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *