Ja, ni som följer med här på Kaksmulan vet ju att jag har en svaghet för semlor. Så självklart var jag tvungen att testa att göra cupcakes i semlevariant. Blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet, de är jättegoda ;). Fast nu var det ju inte i första hand till mig som jag bakade dem. Jag har en väninna som fyller år idag och en annan som ligger hemma och är nyopererad och eftersom båda är svenskor och gillar semlor tänkte jag att dessa cupcakes kunde passa bra. Det blev en annan liten godsak också men den får ni se en annan dag. Nu väntar jag bara på att den stora snöstormen ska inta Ontario. De har varnat om denna storm i flera dagar så vi får väl se vad som händer. Ännu så läge kommer bara några glesa flingor men det lär bli mera. Bäst att passa på att åka till affären och fylla på förråden så man i alla fall har lite att gotta sig med om man blir insnöad ;).
De här får bli mitt bidrag till Söta sakers månadsutmaning Nygammalt.
Semle cupcakes
12 atora eller 16 mindre
4 ägg
3 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
4 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk kardemumma malen (eller hel som du stött)
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll på mjölken. Rör ned i äggsmeten tillsammans med de torra ingredienserna. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i 200 grader ca 12-15 minuter. Låt svalna på galler.
Riv mandelmassa och rör den mjuk med lite mjölk eller grädde. Vispa grädde. Skär en trekntig bit ur toppen på varje muffins och fyll med mandelmassa. Spritsa på grädde och lägg tillbaka ”locket” sikta över florsocker och njut.
Så tokgott det ser ut, det måste jag verkligen ta och baka här hemma
Nej men åh! Perfekt =)
Linda & Cecilia; Tack, det var jättegott och så mycket snabbare och enklare än att baka semlebullar. Makens kommentar var att de nog tom var godare än vanliga, jag är mera traditionell men tycker absolut att dessa är ett perfekt alternativ 😉
Vilken rolig idé! Kan tänka mig att de smakar alldeles underbart!
Så fina.
Ja usch och fy, hoppas ni inte får det lika hiskeligt som de har i Amerikat! Håll i hatten….
Åh, så fina…man blir sugen. Får nog ta med ett par semlor till jobbet inatt och bjuda kollegan på men det får bli köpesemlor.
/ Pia
Vilken bra idé. Semle-cupcakes kanske jag ska ta och göra. 🙂
åhh så söta. 🙂
Fantastiskt fin blogg.
Jag har redan funnit två recept som jag letat efter länge. Imorgon ska jag baka dina morotsmuffins och nästa vecka tänkte jag testa dina semlecupcakes!
Tack för en trevlig sida!
Frida; gott och enkelt jämfört med vanliga.
Mårtenssons kök: Tack, vi klarade oss ifrån det värsta men barnen fick ju sin snowday.
Pia; Tack, ja jag är nästan glad att det inte finns köpesemlor här jag har lite svårt att stå emot dem 😉
Erika; Tack ja testa gärna, de är jättegoda
Yasemin; Tack snälla
Ise; Tack så jättemycket, roligt att du hittat något du gillade! Lycka till med baket och välkommen tillbaka!
Så gott det ser ut!! Nu längtar jag riktigt mycket efter att få äta årets första 😉
Pingback: Cupcakesemlor « flickan & kakorna
Åh jag som älskar semlor och cupcakes mmm, de här vill jag ha nu! 🙂
Jag älskar din ide’, din semlor cupcake ser riktigt perfekt ut!! mums
Pingback: Something old, something new... | Söta saker
Hur mycket mandelmassa och grädde andvände du ungefär i dem?
Camilla; oops bra fråga. Jag gjorde inte alla på en gång så lite svårt att säga. Men jag skulle gissa ca 200 g mandelmassa och 4 dl grädde borde vara lagom. Ungefär en rågad tsk mandelmassa i varje och en dryg matsked grädde.
Åh semlecupcakes ser så goda ut.
Bakade dessa härliga muffinsar idag! Sjukt goda!! Ni måste testa om ni inte gjort det innan 🙂 Tack snälla för receptet. Jag länkar till din sida på min blogg!
// Rebecka
Vad kul! Jag ska baka dem själv i helgen, de är helt suveräna. Precis som du säger om man inte har tid med vetedeg, dessutom känns dessa lite lättare man blir inte proppmätt och så är de ju fina med. Tack för länken!
Pingback: Frågor, sushi och utflykt.
Godaste semlan jag ätit och alla som fick smaka instämmer helt om det. Kommer att baka fler gånger. Jag är mjölkproteinallergiker så jag gjorde dem mjölkfria.
Pingback: Semmelcupcakes | Bambi
Pingback: Semmelcupcakes | Bambi