Banankakor

Banankakor

 Hoppas ni har haft en härlig vårhelg. Har förstått att den både bjudit på vårkänslor och lite snö. Här har vi haft det härligt soligt men väldigt kallt. Jag  får ge mig till tåls lite till med blommorna på trappan men tills dess får man njuta av lite vårblommor innomhus. I fredags bjöds det som sig bör på våfflor på Svenska skolan. Tyvärr inte nygräddade utan frysta som vi värmde i ugnen men det smakade bra det med ;). I lördags blev det lite mellanöstern inspirerad middag med marinerade lammskivor med små grillade potatisar och massa goda tillbehör så som, sötpotatishummus (färdigköpt och lite besvikelse), vinbladsdolmar, sallad med feta, auberginaröra och en fetaost röra samt varma goa pitabröd, mums.
Idag låg det ett par trötta bananer i skålen och bad om att få sluta sina dagar på något trevligt sätt. Ett bra sätt är att lägga dem i en drink som i Mårtenssons kök (måste testa detta men inte en måndags förmiddag ;)) Det fick bli banankakor som omväxling till banankaka.
De blev riktigt goda, lite frasiga på ytan och mjuka i mitten och lite lagom söta. Detta får bli mitt bidrag till månadens sötsak hos Söta saker.

Söta saker

Banankakor

100 g smör
1 dl socker
1 dl brunt socker (farin eller muscovado)
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 väl mogen mosad banan
ca 50 gram hackade valnötter
ca 75 gram hackad vit choklad eller chocolate chip
Rör smör och socker vitt och pösigt, tillsätt ägget. Rör ned mjölet blandat med bakpulver, bikarbonat och salt, samt bananen. Tillsätt tillsist hackade valnötter och vit eller mörk choklad. Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Blir ca 20 kakor. 

Goda tillbehör till grillat lamm

Print Friendly, PDF & Email

9 svar på ”Banankakor

  1. Anki och Håkan; nej det kändes lite fel på en måndag förmiddagen men å andra sidan kanske det blivit en riktigt rolig måndag 😉 Men kakorna var inte dumma de heller.
    Linda & Sana; Jättegott och lite annorlunda

  2. Pingback: Frukt är godis | Söta saker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *