Cupcakes och bloggtystnad.


Har varit lite tyst hos Kaksmulan ett tag. Jag har som jag skrivit tidigare helt enkelt tappat lusten lite. Det beror nog egentligen inte på att jag inte vill baka eller blogga utan helt enkelt på att jag inte riktigt känner mig så uppåt just nu. Vår flytt närmar sig med stormsteg, vi flyttar ju tillbaka till Sverige i början av juli efter dryga 4 år här i Kanada. Har nog helt enkelt drabbats av lite flyttångest och känner mig allmänt under isen. Att baka brukar hjälpa men inte ens den lusten har riktigt infunnit sig. Nåja nu blev det faktiskt lite cupcakes som jag lovat ta med till en väninna som fyllde år förra veckan. Det roliga var att jag blev väldigt försenad och skulle snabbt slänga ihop några cupcakes. Visste att jag hade en paket kakmix i skafferiet så jag tänkte ta en genväg. Skulle jag inte ha gjort… det tar dubbelt så lång tid att baka två omgångaar eftersom jag tyckte mixvarianterna var oätliga ;). Så det blev mitt favoritrecept på chokladcupcakes med vitchoklad och cream cheese frosting smaksatt med hallon. Receptet hittar ni här.
Idag blev jag så vansinnigt sugen på äpplekaka som jag inte ätit på evigheter så jag tror minsann jag har lite baklust ändå ;). Får vi bara tillbaka lite solsken igen också så ska jag nog vara på spåret snart igen.
Kram på er

Utlovade ju en bild på min morsdagstårta som var betydligt finare än den var god.

Print Friendly, PDF & Email

11 svar på ”Cupcakes och bloggtystnad.

 1. Jag kan förstå att det blir lite mycket med flytt och allt, hoppas det går så smidigt som möjligt! Dina cupcakes ser väldigt smaskiga ut, och låter fruktansvärt goda =D Vilka söta fjärilar! Ta den tid du behöver, vi väntar på dig här 😉

 2. Verkar vara något som ”går” bland matbloggare, har läst flera olika nu som känner likadant. Ingen inspiration och ork alls. Då är det helt klart bättre att pausa och låta det komma när det kommer. Kan verkligen förstå att det är blandade känslor inför er flytt, det är ju inte det lilla som ska göras och det är en bra bit ni ska.
  Ta all den tid du behöver, så väntar vi så länge!
  Kram,
  Mårtenssons

 3. Alexandra; Tack vad gullig du är, det ska nog gå bra och jag har redan satt på ugnen för att slänga in en kaka 😉
  Anki & Håkan; Tack för era vänliga rader, jo det är ju en liten bit vi ska dra med vårt flyttlass 😉 men som min skånska väninna här säger; Det är ju till Skåne så det kan ju inte bli bättre ;). Ska nog blir bra. Kram på er

 4. Du har all anledning att vara bloggtrött! Hoppas flytten till Sverige ger nya tag i sommar. Jättefina cupcakes: )

 5. Det är nog inte så märkligt om det känns konstigt inför flytten, ni har ju byggt upp ett nätverk av personer som ni känner i Kanada och helt plötsligt ska ni flytta därifrån. Många styrkekramar till dig!
  Det är väl typiskt att man får göra om något när man tänkt ta en genväg. Dina cupcakes blev jättefina och säkert mycket, mycket godare än kakmixen. 🙂
  Idag har vi sol i Sverige ( i alla fall i Linköping), hoppas ni har fint väder i Kanada också.

 6. Regniga och gråa kramar från Onsala och ditt största bakfan:-) Du saknas såklart på bloggen! Men jag kan hålla med om att flytt tar väldigt mycket energi och ork. Vi har precis flyttat, dock bara en knapp kilometer så inte riktigt att jämföra med er flytt. Men så det räckte… Stor kram!

 7. Erika: Tack snälla du! Jo det är lite kämpigt att lämna allt men det ska allt bli bra. Nu ser jag lite blå himmel mellan molnen utanför fönstret så jag tror minsann (hoppas!) det fina vädret kommer nu. Kram på dig.
  Emma; Tack mitt största bakfan 😉 du är så gullig! Ja hur har det gått för er med flytten? Vi får komma vägen förbi när vi är i Onsala till sommaren. Du kan väl maila mig er nya adress. Stor kram på dig och hälsa familjen

 8. Klart man måste få ta en paus från bloggandet ibland. Det är ju inget roligt och man känner en press. Förstår att det är många känslor om ni ska flytta tillbaka. Klart att det måste gå upp och ned med känslorna. Då kan det vara skönt att koppla bort tankarna från bloggen ett tag. Kram kram.

 9. Så skönt att det verkar finns lite baklust ändå, måste vara ett gott tecken 😉 Men, jag kan annars förstå att det finns gott om annat som prioriteras högre så här inför en storflytt, liksom hela den känslomässiga delen. 4 år är låång tid. Glöm inte njuta sista lilla av Kanada, så att ni inte behöver åka tillbaka på studs av nostalgiskäl 😉 Bloggen försvinner ju ingenstans, så låt inte den stressa dig!

 10. Kanske i alla fall kan muntra upp dig lite genom att berömma dina otroligt fina muffins! Har sett såna på youtube-klipp och tänkt prova att spritsa rosor själv men har inte kommit mig för. Men dina blev riktigt snygga! Använde du en ”platt” sprits? Alltså med en avlång ”pip” eller vad man ska kalla det…så det blir som en bred sträng och inte en linje. Hoppas du förstår hur jag menar, det blev lite virrigt. Men det är trots allt fredag och klockan är halv 2 😉 Hoppas du snart känner dig bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *