Äpplekaka

Äpplekaka

Jodå det blev faktiskt en gammaldags hederlig äpplekaka igår. Kändes faktiskt lite mysigt att dra igång Kitchen aiden (den har tittat lite uttråkat på mig det sista). och doften av nybakat är ju som medicin för sinnet ;). Barnen tittade storögda på mig när de kom innanför dörren, -mamma, du har bakat.. Så lät det inte för några månader sedan, då frågade de redan innan vi kom innanför dörren vad jag hade bakat idag..
Nåja, här kommer i alla fall receptet på min vanliga enkla, men inte desto mindre goda äpplekaka. Ha det fint och tack för alla gulliga kommentarer igår, ni är toppen KRAM!!!

Äpplekaka

3 ägg
2 1/2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

2 äpplen skalade och klyftade
2 tsk kanel
1 msk socker
pärlsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda häll på mjölken. Rör ihop ihop samtliga ingredienser till en slät smet. Vänd äppleklyftorna i socker och kanelblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form och tryck ned äppleklyftorna lite i smeten. Strö på pärlsocker. Grädda i 175 grader i ca. 35 minuter. Vänd upp kakan och låt svalna. God att servera som den är eller med en klick vaniljkräm eller grädde.

Print Friendly, PDF & Email

9 svar på ”Äpplekaka

  1. Så skönt att du hittat lite inspiration igen, speciellt för barnen skull:) Ser riktigt gott ut!

    Så ett hus ute på åkern säger du, vilken åker då om man får fråga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *