Halloween kex

Nu är det hög tid att förbereda för Halloween firandet här i spökhuset. Dessa kex hittade jag på ica.se när jag var sugen på att baka någon slags sesamkex. Tyckte de kunde varit lite mera ”knapriga” så jag ska nog exprimentera lite med det receptet för de blev väldigt goda. Tyvärr så åkte en drös i golvet när jag skulle flytta dem från fotografering tillbaka till burken så det kanske måste bli lite expriment redan idag, annars har jag tänkt baka lite läskiga sötsaker så fler recept kommer.

Sesam och chilikex

1dl vatten
100 g smör
4 dl mjöl
1/2 dl sesamfrön
2-3 tsk chillipulver
smält smör (eller olivolja) och flingsalt till garnering
Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig deg. Kavla ut på mjölat bord och ta ut lämpliga figurer. Eller skär i rutor om du vill ha mera traditionella kex. Pensla med smält smör eller olja och strö på flingsalt. Grädda i 225 grader i ca 7 minuter tills de fått lite färg.

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Halloween kex

  1. Gott med sesam och chili. Jag har inte gjort något alls till Halloween. Tidsbrist, men det hinns kanske med trots allt 🙂

  2. Härligt med ett gott halloweentips som inte är ALLTFÖR äckligt, blir liksom inte så sugen på att äta avhuggna fingrar och kattlådor med godisbajs 😉

    De låter väldigt goda, måste jag säga! Jag gör inte så mycket kex själv, det blir inte av, men jag kanske får ta och prova dessa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *