Trevlig första Advent i stormen!

7 Comments

Adventsfika.

Vilket adventsväder…. fy sjutton. Här i Skåne blåser det så det känns som hela huset ska blåsa iväg. Men strömmen har vi kvar och inne i stugvärmen har vi myst med glöggfika och massor av levande ljus. Alla mysiga julskyltningar och julmarknader fick vackert ställas in men det kommer fler tillfällen.
Vi gottade oss i alla fall med pepparkakor med ädelostkräm och testade även Kavli ädelost päron som det råder delade meningar om i hemmet. Jag tycker det var lite konstigt med ”päronsplitt” till ädelosten medan grabbarna gillade den.
Vi smaskade även i oss god saffranslängd, frostnupna chokladkakor och chokladbollar doppade i vit choklad. Pricken över i var en alldeles nybakt mjuk pepparkaka, oj vad gott det är!

Mjuk pepparkaka

150 gram smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl gräddfil
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst, rör ned mjölet blandat med bakpulver och pepparkakskryddor varvat med gräddfilen. Fyll en stor smord och bröad form (eller två mindre formar, det blir ganska mycket smet) Grädda i 175 grader i ca. 50 min.  Stjälp upp kakan på galler och låt svalna. Garnera gärna med siktat florsocker. Jag använde en fin schablon som följde med senaste numret av Elle mat & vin.

Om vi inte blåser bort så hörs vi snart igen!

Print Friendly

7 Comments (+add yours?)

 1. Mårtenssons kök
  Nov 27, 2011 @ 20:21:29

  Jo då, nog stormar det alltid, det är bara förnamnet! Hoppas bara det lagt sej till morgondagens cykelturer till jobben:)
  Ingen skyltsöndag här heller, däremot julpyntat och klart i hela hemmet.

 2. Alexandra - kärlek på tallrik
  Nov 27, 2011 @ 23:17:56

  Nej, här blev det heller ingen julskyltning, det blev knappt promenader med hunden, så läskigt är det med all denna blåst, och då är jag ändå i Småland där det inte är riktigt lika illa som nere hos er! Men inomhus är det mysigt, och jag kan tänka mig att det var riktigt trevligt att fika på alla dina godsaker <3 Jag älskar mjuk pepparkaka, och den där snöflingeshablonen var ju jättefin! Passar perfekt nu när snön lyser med sin frånvaro ;)

 3. Viktoria - Pinkpastry
  Nov 28, 2011 @ 06:06:42

  Va mysigt och gott det ser ut!

 4. Vardaxlyx
  Nov 28, 2011 @ 08:04:41

  Ser fantastisk gott ut. Massa måndagskramar till dig!

 5. Ann-Sofi
  Nov 28, 2011 @ 14:14:12

  ja, usch vilket väder det har varit! Jag bor ju i Småland men det blåste allt ordentligt här också:)

Leave a Reply

RSSRSS