Julgodis nr. 4 – Polkachoklad fudge

6 Comments

Marabou polkafudge

Då var det dags för lite julgodis igen. Ni som följer mig vet att jag blev helt tokig i Marabou Polka då den kom ut. Nu när vi är hemma i Sverige igen och Marabou finns tillgängligt överallt har passionen svalnat ;). Men eftersom jag hade ett litet hemligt lager tänkte jag passa på att göra något gott godis av det, Marabou polkafudge. Det blev minsann en riktig hit! Mums, testa gärna. Grundreceptet vet jag inte var det kommer från från början men jag hittade det på Tasteline och la till lite extra choklad. Gårdagens middag blev en favorit i repris rätt nämligen Knuttes frestelse, blir ni frestade hittar ni receptet här. Har dessutom hittat en ny favoritsmaksättare som jag kan tipsa om Santa Marias Chipotle Paste, en tesked (eller två) i köttfärsröran, köttfärssåsen eller varför inte korv stoganoffen är jättegott.

Marabou polkafudge

3 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
100-150 g Marabou polka (eller annan choklad)
Koka upp grädde, socker och ljus sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka tills man kan göra kulprovet eller smeten når 120 grader. ta av från värmen och rör ned smör och honung och till sist chokladen (vänta tills den svalnat något av smöret innan ni rör i chokladen annars kan polka bitarna smälta). Häll upp i en form ca 15*25cm klädd med bakplåtspapper och ställ kallt att stelna, skär i bitar.

Print Friendly

6 Comments (+add yours?)

 1. Vardaxlyx
  Dec 07, 2011 @ 12:31:22

  Dettsa recept har jag oxå testat och den är såååååå god!
  Kramkram

 2. Nellie-Sockertussen
  Dec 07, 2011 @ 19:58:43

  Jisses vad gott det ser ut =)

  Jag har en tävling på min sida som jag tänkte tipsa dig om, du kan vinna ett unikt smycke =)

  Och nästa vecka kan du vinna en köksassistent från OBH Nordica =)

  Titta gärna förbi och var med och tävla!

  Kram
  /Nellie

  http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling.html

 3. Johanna
  Dec 07, 2011 @ 21:00:16

  Mmmm låter gott!

 4. Cecilia
  Dec 08, 2011 @ 20:18:48

  Det här låter helt underbart gott. Sådana här vill jag ha, och det är inte säkert det blir några över till gäster och annat :) Tror att jag kan stoppa polkagriskäppar och mjölkfri choklad lika väl som just Marabou. Värt ett försök!

 5. Alexandra - kärlek på tallrik
  Dec 09, 2011 @ 15:45:21

  Bara bilden är ju underbar! Så sugen jag blev på att prova, fudge är bland det bästa som finns till jul <3

 6. Anna/Frostrosor
  Dec 10, 2011 @ 00:04:27

  Det ser så lockande ut! Man vill bara sätta handen mot skärmen och plocka en eller två till kvällsteet! :-)

Leave a Reply

RSSRSS