Andra Advent

Jultårta

 
Mjuk pepparkaka

 Ja då har vi tänt andra ljuset i Adventstaken. Hjälp vad det går undan. Som ni som följer mig här på Kaksmulan har förstått så är jag ingen helgbloggare. Någon gång ska ju även datorn få vila ;).
Nu lagas och bakas det förvisso en hel del även under helgerna i Kaksmulans kök. Igår var vi på scouternas julfest och både bjöd på och åt en massa goda kakor. Själv hade jag bakat två mjuka pepparkakor, varav den ena fick ett cream cheese frosting täcke medan den andra fick nöja sig med lite florsocker snö. Receptet på mjuk pepparkaka hittar du här.

I fredags fick vi besök av goda vänner. De bjöds på pepparkakspinnar och ädelostkräm till ett glas glögg när de kom. Sedan blev det grön ärtsoppa med tunnbrödsrulle fylld med lax, pepparotsost, sallad och avokado till förrätt ackompanjerad av en god flaska skumpa; XXX Till varmrätt bjöds det rostbiff med ugnsrostade rotfrukter och en hemlagad bearnaisesås. En liten extra touch får för övrigt bearnaisen om man pressar ned en eller två vitlöksklyftor som har fått gotta sig i ugnen med rotfrukterna och blivit mjuk och mild i smaken. Till dessert hade jag gjort en väldigt god pannacotta efter ett recept hos en av mina favoritbloggar, Bara en kaka till. Väldigt gott med glöggspegel till pannacottan!

Hoppas ni alla haft en härlig helg och önskar er en fin vecka med massa godsaker!

Grön ärtsoppa med tunnbrödssnittar

 

Pannacotta med glöggspegel

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Andra Advent

  1. Jag får nästan dåligt samvete när jag INTE bloggar, och det är verkligen inte bra, blogga ska man göra när man känner för det, och vill man vila SKA man vila <3 Vilka underbara mjuka pepparkakor, väldigt fint dekorerade 🙂 Och både ärtsoppan och pannacottan (med GLÖGGSPEGEL!! ) låter toppengoda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *