Det gror i pallkragarna.

Min köksträdgård

När jag kom hem från min fantastiska matbloggshelg igår så hade mina älsklingskillar, dvs min man och son en överaskning till mig. De hade slitit och släpat som galningar och lagt sten runt min lilla köksträdgård, visst blev det fint! I mina pallkragar gror det lite olika örtkryddor som timjan, persilja, mynta, koriander, persilja, citronmeliss och gräslök i en. Nästa låda har fått lite olika salladssorter, i den tredje gror det sticklökar, rödbetor och morötter och i den sista har jag mina älskade rabarber och jordgubbar. Igår smakade vi på de första mogna jordgubbarna, de smakade fantastiskt.

Första mogna jordgubben.

Rabarbern tar sig också fint och idag skördade jag mina första stjälkar och gjorde lite rabarbersoppa. Rabarbersoppa med kardemummaskorpor det är sommar det. Recept på båda delar hittar ni här. Jag hade storslagna planer på både saft och chutney men det får nog vänta tills den växt till sig lite. Kanske ska låna en höna och be den göra sina behov i min rabarber, eller undrar om det kanske funkar med fasanskit som gödsel. 

Rabarbersoppa

Kaksmulan.se

Promote Your Page Too

 

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Det gror i pallkragarna.

  1. Sofie; Visst blev det fint, de är gulliga mina killar och det ska bli så roligt att få skörda egenodlar i sommar!
    Amy; Ja vad man har i pallkragar är väl lite varierande minst sagt ;), Vi har turen att ha vilda smultron alldeles intill huset så här blev det jordgubbar.

  2. Så fint! Ni har inte möjligtvis vägarna förbi min trädgård 😉 Tänk att ni redan kunnat skörda första gubben! Min jordgubbar blommar ännu. Men jag är så glad så länge allt lever och växer, sen gör det inget om plantorna är sena.

  3. Emmy;Jo nu växer det ju fint men mina fröer som jag skulle förgro inne de grodde ju fint i ett par veckor tills jag åkte ifrån dem och de stendog. Nu blev det färdiga plantor istället. Visst är det tidigt med jordgubbarna, nästan slut till midsommar.
    Ann-Sofi; Aldrig fel med sånt som går att äta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *