Sommarlov och frusen cheesecake.

 

Frozen cheesecake

Ja det var inte bara cheesecaken som var frusen idag. Det var ju ingen direkt sommarvärme på skolavslutningen. Alla stackars barn stod och huttrade i sina fina sommarkläder, det gjorde vi vuxna också men blev varma inombords av att se de söta barnen. Som jag har längtat efter att få gå på en riktigt svensk skolavslutning igen. Finns väl inget finare än söta sommarklädda och förväntansfulla barn som sjunger Den blomstertid nu kommer och Idas sommarvisa. Snyft nästan en liten tår i ögat, och snart är även den ”lilla” för stor för att ha med mamma och pappa så det är bäst att passa på att njuta! Efter avslutningen bjöd fina Nina oss på sommarlunch med god sallad och grillad kyckling. Jag hade gjort en fryst cheesecake som vi åt till dessert, den gillades verkligen av barnen. Jag hade gjort en ny sorts botten av oreokex istället för digestive och det var jättegott till (om än lite svår att skära).  Denna tårta passar också perfekt till midsommar. Skönt att ha den klar i frysen och bara ta fram och garnera en liten stund innan man ska äta. Vill ni ha en annan variant av receptet så hittar ni ett här.

Frozen cheesecake

3 ägg
2 dl socker
200 g philadelphia ost
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
Ev. rivet skal av en citron eller lime
1 paket oreo kex + 50 g smör
Vispa ägg och socker+ vaniljsocker pösigt, rör ned philadelhiaost lite i taget. Vispa grädden och blanda ned.
Krossa kexen och blanda med smält smör. Bottna en springform med smulbotten och häll på smeten. Ställ i frysen i minst 3 timmar. Garnera med jordgubbar eller vad ni tycker är godast till.
 
Eftersom Hanna inte mådde bra igår när vi skulle gå ut och äta skolavslutningsmiddag så fick hon välja vad hon ville äta idag istället. Vad blev det då?? Pizza… ja suck så bra har man lyckats där ;( men, men lokala pizzastället Papa Joes är faktiskt riktigt bra så jag kan helt klart stå ut med en pizza därifrån någon gång ibland.
Print Friendly, PDF & Email

11 svar på ”Sommarlov och frusen cheesecake.

 1. Ja det är väl typiskt svenskt sommarväder nu, stackars tjejer och killar som står och fryser i sina för dagen köpta sommarkläder!
  Men hur frusen man än är, hade jag inte sagt nej till lite cheesecake. Smart att byta ut kexen, det kan bli lite tradigt med digestive. Jag har gjort med Mariekex någon gång, det var inte så dumt det heller.

 2. Så gott, älskar cheesecake, men gör det inte så ofta då jag är den enda i huset som äter det. Ja kallt ja, det var det här med, typiskt midsommarväder som krävde jacka.

 3. Frozen cheesecake är jättegott! Men gillar inte frozen skolavslutningar men det verkar vara en regel utan undantag att det blir så. När jag jobbade som lärare fick jag min beskärda del av både regn och kyla men mina troopers till elever stod ut. Sista dagen av skolan liksom och sen sommarlov. Vem bryr sig? Orka!

  Fick man önska skulle ju solen skina och värma alla ben med spring i.

  Oreokex som botten! Nu är det bara att spinna vidare och fundera på andra kakor till bottnen!

  Ha en trevlig helg – solen och värmen är på gång nu – säger de….

 4. Frozen cheesecake i alla smaker är en favoritsdessert hos oss. Smidigt att förbereda och älskas av alla.

 5. Pingback: Något sött till midsommar.

 6. naaw, det var länge sedan jag var på en skolavslutning nu (för mina egna räknas ju inte nu när man kommit upp i högre ålder ;)) men jag är säker på att de njöt av cheesecaken i alla fall, så god som den låter <3 Och pizza kan ju också vara gott ibland, speciellt när man inte är helt kry 🙂

 7. Kanske dum fråga – men hur stort är ditt ”1 pkt oreokex”
  I min butik finns ofta bara 4pkt*4kex var…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *