Midsommartips

Nu är det många som har fullt upp med att planera för sitt midsommarfirande. Vi firar ju midsommar på hemmaplan för första gången på 5 år så det ska bli lite extra mysigt! Jag tänkte tipsa om lite goda rätter som kan passa bra att bjuda på. Alla gillar ju inte sill så det kan vara bra med lite annat smått och gott som kan passa på en lite somrig buffé. Själv har jag tänkt göra nubbesalladstårtan nedan, ett par sorters sill, lite gravlax med sås, ägghalvor färskpotatis och så lite prinskorv och köttbullar till barnen. På kvällen blir det någon god köttbit på grillen med en somrig sallad till. Sötsakerna får ni tips om en annan dag. 

Nubberöretårta på kavringsbotten, eller så äter man den bara som en nubberöra till en bit knäckebröd.

Getostpaj med aprikoser, så gott och passar bra att servera med lite parmaskinka och en god sallad.

 

Smördegspizza med getost, fikon och seranoskinka, passar fint både på en buffé eller som förrätt till grillmiddagen. Kan även göras i små portionsbitar. 

gloggfest3

Rökt lax i skivor utlagda på plastfolie till en fyrkant, bred över creamcheese smaksatt med pepparot och hackad dill, rulla ihop som en rulltårta. Lägg i frysen att stelna lite och skär sedan i tunna skivor som ni lägger på en bit rågbröd. Garnera med dill och lite kapris. Perfekt på buffén eller som ett litet drinktilltugg på kvällskvisten.

En god sommarsallad är ett måste både till buffébordet och som tillbehör till grillmiddagen, denna med jordgubbar och getost.

Eller kanske den här, med grillad halloumi tillsammans med lite frukt och grönt. Riktigt sommarfräscht.

Tapas

Är man sugen på något gott och ostigt så kan jag rekommendera dessa mumsiga små ost bruschettas.

 

Vill man ha ett riktigt gott tillbehör så måste jag tipsa om dessa grymma ugnsrostade färskpotatisar med dillpesto. Kan förgylla vilken måltid som helst. Ja det var lite smått och gott som jag  kan tänka mig skulle passa bra på midsommarafton. Lite sötsaker ska jag som sagt också tipsa om. Imorgon ska jag ta med mig barnen och åka till Tivoli. Om det blir något inlägg efter den turen är väl tveksamt, har en känsla av att jag sussar gott före barnen imorgon ;).

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Midsommartips

  1. Härliga tips! Oavsett vad det blir på midsommar så kommer jag nog komma tillbaka till några av dessa recept under sommaren.

  2. Kim; Tackar, ja jag kan lova att de är riktigt goda allihop så testa gärna.
    Sofia; Tackar, tackar och kram till dig! Jag ska åka till Köpenhamn och äta glass nu 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *