Kladdkaka med mynta

 

Har man som jag gjort ”misstaget” att plantera både citronmeliss och mynta i köksträdgården så kanske ni också upptäckt vad som händer…. De växer, och växer och snart har vi ett helt väldoftande buskage på sidan av huset (det skulle kanske inte vara helt fel egentligen).   Men hur som helst så kan man ju inte dricka mojitos varje dag, även om det skulle vara gott ;).  Hittade ett recept på myntasocker på fina bloggen Made by Mary. Perfekt att använda i drinken, på bären eller som en liten gå bort present i en fin påse eller burk. Men denna gång hamnade sockret i en kladdkaka som jag slängde ihop igår när vi skulle få fikagäster. Resultatet blev kanonbra, en lätt smak av mint passar perfekt till kladdkakan. Kan tänka mig att denna kaka skulle passa perfekt som dessert på kräftskivan som det ju är dags för nu. Eller kanske grisfesten som är på gång här, men den får ni veta mera om en annan dag.

Kladdkaka med myntasocker 
2 ägg
1 dl socker + 1,5 dl myntasocker
4 msk kakao 
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Smält smöret och blanda samman med resten av ingredienserna, rör inte för mycket då kan kladdkakan bli torr. Häll ner smeten i en smord och brödad springform. Grädda i 15-20 minuter i 175 grader, beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
Servera med lite vispad grädde och gärna några bär

Vad man kan hitta på med sin citronmeliss ska jag berätta en annan dag.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Kladdkaka med mynta

 1. Haha, herregud vilken miss 😉 Ja, de växer visst som ogräs har jag hört, men jag som inte har trädgård och är för lat för att odla själv köper mer än gärna krukvis med dem i mataffären, och ditt sätt är nog mycket mer prisvärt kan jag tänka! Det låter underbart att göra om myntan till socker och använda i kladdkaka, det måste jag prova!

 2. Låter spännande! Ja mynta sprider sig helt vansinnigt har jag hört… men gott är det ju, så värre ”problem” finns ju 🙂

 3. Den planteringen skulle jag vilja se! Den kakan skulle jag vilja smaka! Mojitos vill jag dricka, gärna med din mynta 🙂

  Kul att du är tillbaka med full fart i bloggen igen!

  Kram!

 4. Pingback: Citronmelissdrömmar

 5. Kakan ser fantastiskt god ut.
  Men jag håller med om att myntan och citronmelissen är ett helvete. Ett angenämt sådant, men ändå… Jag har lärt mig den hårda vägen… Numera skär jag bort botten ifrån den där fula plastkrukan som man köper dem i men låter sidorna vara kvar, då kan de endast rota sig nedåt, men sprider sig inte i sidled…

 6. Pingback: Kladdkakans dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *