Citronmelissdrömmar

Citronmelissdrömmar

Det är ju inte bara myntan som växer i rabatterna som sagt. Citronmelissen är om möjligt ännu större. Oftast används den ju med ett litet blad här och där för att pimpa en dessert men nu snackar vi ju som sagt buskage så då får man hitta andra användningsområden. Var sugen på att baka drömmar och då kom jag på snilleblixten att använda citronmeliss socker till dem. Även om kakorna ser lätt mögliga ut så blev de jättegoda så testa gärna. Vill man göra dem lite extra läskiga kan man ju alltid droppa i lite grön hushållsfärg och kalla dem mardrömmar så blir de perfekta barnkalas kakor.

Imorgon får det nog bli en mojito i alla fall, måste ju testa mitt socker även till det ;).

Citronmelissdrömmar

125 g smör
1 dl citronmeliss socker (samma recept som till myntasockret)
1 rågad tsk vaniljsocker
3 1/2 dl mjöl
1/2 tsk hjorthornsalt

Rör smör och socker riktigt länge så det blir helt vitt (grönprickigt). Blanda ned övriga ingredienser och rulla ut små bollar som ni lägger på bakplåtspapper och plattar till lite. Grädda i 150 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

Så här ser det ut i min örtagårds pallkrage. Mina rödbetor börjar också växa sig ur pallkragen. Funderar på om man kan koka och frysa in, älskar ju rödbetor och ost i sallad men kokta är klart godast tycker jag. Någon som har testat eller som har ett bra och gott recept på inlagda rödbetor?  

 

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Citronmelissdrömmar

  1. Vilken underbar idé. Jag älskar citronmeliss, och drömmar kanske ännu mer men jag tror inte att jag kommit på att kombinera de två i första taget. Låter mycket gott. Tack för tipset!

    Hoppas ni har det bra i skånska sommaren, hela familjen =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *