Blir man klok av fisk?

Fisk till middag idag kanske? Jag har alltid fått höra att man blir klok av fisk. Eftersom jag är uppfödd på en ö på västkusten där man av naturliga skäl åt mycket fisk, tror ju givetvis det är sant. Jag menar se bara på mig…. eller, nähä kanske inte det hjälpte då ;)?  Men i vilket fall så tycker jag vi äter alldeles för lite fisk. Även om vi försöker äta det en gång i veckan är det långt ifrån alltid det blir så, detta åt vi i alla fall i förra veckan. Ännu ett exempel på att det enkla oftast är det godaste.
Igår hade vi en riktigt härlig dag och det kändes lite som att det var sista riktiga sommardagen. Vi passade på att grilla, (vad det blev får ni se en annan dag) och vara ute i solskenet och njuta . Idag har jag hämtat hem en förkyld och hängig Hanna från skolan och jag känner mig också som något är på gång. Det ösregnar ute och är mörkt och grått så det var tur att vi passade på att uttnyttja gårdagen på flera sätt. Nu kurar vi under filten istället och hoppas att det snart blir bättre på både utsidan och insidan. Vi får nog pigga upp oss med en av de goda blåbärmuffins som blev kvar efter helgens fika besök. Receptet på dem ska ni få imorgon, men nu tycker jag ni ska handla hem lite god fisk till middag. Ha det gott.

Stekt spätta med champinjoner och pepparrotskräm.

Vänd spättafiléer i mjöl och krydda med salt och peppar. Stek dem i smör ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Stek samtidigt lite champinjoner i smör och salta och peppra. 

Blanda 2 dl cream fraishe med några teskedar riven pepparrot efter smak. Beroende på om du använder färsk eller på burk kan du behöva olika mycket men det får gärna vara lite fart på den, krydda med salt och peppar. 

Servera med kokt potatis och lite valfria grönsaker. Citron och dill är aldrig fel till fisk heller.

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Blir man klok av fisk?

 1. Ingen tvekan om att man blir klok av fisk, det håller vi med om! Spätta tillhör favoritfirrarna i köket.

  Krya på er, muffins låter som ett bra botemedel mot förkylningar.

  Kramar

 2. Amy; nog?? självklart blir man det ;). Ja jag håller med det ska bli så himla kul!! Kram
  Mårtenssons; Så klart man blir 😉 det ser man ju på er också. Muffins funkade bra, jag mår bra men lillan behöver nog ett par muffins till först.

 3. Amy; nog?? självklart blir man det ;). Ja jag håller med det ska bli så himla kul!! Kram
  Mårtenssons; Så klart man blir 😉 det ser man ju på er också. Muffins funkade bra, jag mår bra men lillan behöver nog ett par muffins till först. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *