Mera äpplepaj, nu blev det smulpaj med vit choklad.

Nu viner höststormen utanför fönstren och rätt som det är kommer det en regnskur, jodå det är höst så det förslår. Men som sagt det finns mycket trevligt med hösten med. Något som jag ser fram emot just nu är alla bra matprogram på TV. Kockarnas kamp började ju redan förra veckan och denna veckan börjar Hela sverige bakar, ja jag kommer att sitta spikad framför TVn i alla fall. Dagens inlägg då, ja ni börjar väl undra om vi bara äter äpplepaj nu men det är ju bara så gott! Lika bra att passa på när man har tillgång till en massa goda svenska äpplen. Oftast gör jag smulpaj med havregryn men denna gång blev det en variant smaksatt med vit choklad istället, så gott. Men nu lovar jag att inte ha med en enda äpplepaj till på bloggen resten av veckan ;).

Äpplepaj med vit choklad

4-6 äpplen beroende på storlek skalas och skäres i bitar
1/2 tsk kanel
2 1/2 dl mjöl
1 msk socker
100 g kylskåpskallt smör
75 g vit choklad grovriven

Nyp ihop smör och mjöl och socker till en smulig deg och blanda ned den rivna chokladen. Lägg äpplebitarna i en pajform och pudra över lite kanel. Täck med smuldeg och grädda i 200 grader ca 15-20 minuter. Servera med vaniljsås, glass eller grädde

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Mera äpplepaj, nu blev det smulpaj med vit choklad.

  1. Gör väl absolut ingenting med fler äppelkakor, det kan man aldrig få för många av! Så gott med den vita choladen.

    Vi kommer absolut också att kika på bakningen, spännande. Annars är vi helt besatta av Masterchef Australia, så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *