Gammaldags äpplekaka på nytt sätt.

 

Hoppas ni har haft en fin helg. Här har det varit full rulle med fixardag i byn, fotbollsmatch, stor städning mm. Snälla grannen kom med lite äpplen igen härom dagen. Denna gång var jag sugen på att göra en gammaldags äpplekaka som mamma ofta lagade hemma. Nu fick jag ju börja med att göra äpplemos men har man färdigt mos så är detta helt klart en av de snabbaste och godaste äpplepajer man kan göra. För att göra den lite roligare så gjorde jag den i glas och toppade med en glasskräm istället för att servera vaniljsås till. Gott, snabbt och enkelt det är väl helt perfekt, eller hur.

Gammaldags äpplekaka

2,5 dl ströbröd
50 g smör
1 msk socker
1 tsk kanel
ca 3 dl äpplemos

Stek upp ströbrödet, kanel och socker i smör tills det får lite fin färg. Varva smulet och äpplemos i ett glas. Servera med vaniljsås eller glasskräm där du blandar lika delar vaniljkräm och vispad grädde.

Idag har jag fått ännu mera äpplen så nu blir det till att hitta på något nytt till dagens dessert fast jag tror det lutar åt en klassisk äpplepaj.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Gammaldags äpplekaka på nytt sätt.

  1. En riktig rejäl Skånsk äbblakaga, så gott! Ankis mormor brukade använda sig av torr kavring ibland, också väldigt gott.
    Kul att uppdatera den lite och servera på nytt sätt, fint!

  2. Trevligt med klassiker på nytt sätt. Och portionsstorlekar är alltid trevligt, så behöver man inte slåss om vem som får mest 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *