Macaroons, alltid lika gott!

6 Comments

Jag upptäckte att jag glömt av att lägga in mina macaroons som jag bakade och bjöd på när jag hade mina grannar över på parmesanprovning förra veckan. Nej, de var inte smaksatta med parmesan. Hade tänkt göra en mockakräm till de med chokladsmak men tiden sprang iväg och det blev enklare att köra samma fyllning,  nämligen favorit i repris chokladganach med päroncognac. Mitt favoritrecept, det vill säga det enda som jag lyckas med, hittar du här. Det finns även en del steg för steg intruktioner för hur man ska göra tex här. Kan absolut vara bra om det är första försöket. Det som jag tror är det viktigaste är att låta dem vila minst en halvtimma innan de går in i ugnen. Har ni inte testat så gör det, de är verkligen så goda.

Idag fick jag en hel låda med fina och spännande saker från Panduro Hobby. De kommer ut med en massa nya produkter för att göra cupcakes, macaroons mm. Rena julafton att öppna ett sådant paket och det ska bli väldigt roligt att prova allt, rapporter kommer ;).

 

Print Friendly

6 Comments (+add yours?)

 1. Amy's piece of cake
  Sep 26, 2012 @ 20:18:22

  Macarons är verkligen så gott. Fick också den lådan från Panduro med en massa smått och gott, ska bli spännande att experimentera lite… nu du, bara några få dagar kvar, kram!

 2. Helena S / Bara en kaka till
  Sep 26, 2012 @ 20:37:39

  Parmesanprovning, alltså? Vilken jättetrevlig idé! Det skulle jag också vilja gå på. Eller macaroonsprovning… mmm…. Snart ses vi, det ska bli så kul! Stor kram!

 3. sofie mumsfillibaba
  Sep 26, 2012 @ 21:06:28

  Också fått en sådan låda. Ska bli spännande att testa. Aldrig gjort macroons och knappt aldrig cupcakes. Ses snart!!!

 4. Camilla - Glassriket
  Sep 27, 2012 @ 11:19:30

  Alltså, jag måste vara typ den enda i hela Sverige som inte bakat macarons. Jag kokar däremot ofta snabbmakaroner. Men det är ju långt ifrån samma sak.

  Är dock väldigt sugen på att prova. Fast jag vill ju helst fylla mina med glass.. undrar hur det går? Kanske någon som testat? Förstår att de är väldigt känsliga för fukt ( i alla fall när man gör dem) och då kanske de bara löser upp sig och blir till små pölar om man försöker trycka in lite chokladglass mellan kakbitarna…

 5. Hanna
  Sep 27, 2012 @ 16:35:43

  Nu har jag äntligen hittat hit! Så fin blogg du har! Och macarons – det står högst på min att-göra-lista…

  Ses snart! :) Kram

 6. Ann-Sofi MATSAFARI
  Sep 27, 2012 @ 18:14:24

  Härliga färger:) Ha en finfin helg och hälsa alla:) Kram

Leave a Reply

RSSRSS