Pepparkakscupcakes till adventsfikat.

Dessa pepparkakscupcakes har jag bjudit på tidigare men de är värda ett nytt inlägg. Just kombon pepparkaka och cream cheesefrosting är en ”match made in heaven”. I helgen när jag skulle över till min gulliga granne på ett öppet hus och visa mina förkläden mm så hade jag lovat att ta med något gott att smaska på. Detta var det självklara valet och de gick verkligen hem. Perfekt också med minicupcakes då de är en lagom munsbit och vill man kan man ju faktiskt slå till på två ;). Vill man göra dem lite extra saftiga och goda kan man blanda ned lite lingonsylt i smeten. Lova att testa dessa om ni inte har gjort det, så goda och passar perfekt till adventsfikat eller som det ”lilla söta” på glöggpartyt.

Pepparkaksmuffins

36st minimuffins
75 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl gräddfil eller matl. yoghurt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor
ev. 2 msk lingonsylt

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smält avsvalnat smör och gräddfil samt de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Tillsätt ev. lingonsylt om du vill ha det. Klicka ut i minimuffinsformar. Grädda i 200g i ca 12 minuter.

Cream cheese frosting (grundreceptet från Leilas bok A piece of cake, men med egna justeringar)
75 gram smör
6 dl florsocker
150 g philadelphiaost
Rivet skal och saft från ½ citron
Rör samtliga ingredienser till en krämig smet. Bred eller spritsa frostingen på muffinsen och garnera med något juligt.

 

Ni har väl inte missat den perfekta webbutiken för dina julklappar till alla som gillar att vara snygga i köket. Kika in hos Kaksmulans Webshop, många fina erbjudanden kommer nu inför julen.   

 

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Pepparkakscupcakes till adventsfikat.

 1. Hej!
  Tack för ett jättebra recept! Jag bakade dessa igår och alla jag bjöd blev väldigt imponerade!

  Dock verkar det blivit ett tryckfel i receptet. I första meningen har ordet ”ägg” blivit utbytt med ordet ”smör” 🙂 Jag stog och vispade smält smör och socker en stund och tyckte aldrig det blev vitt innan jag kom på hur det skulle vara. Bara att börja om 🙂

 2. Titti; Tack snälla, åh vad roligt att du bakade dem och blev nöjd. De är verkligen jättegoda! Förlåt, förlåt att jag skrev fel (har rättat till det nu) och du fick börja om från början men det var ju tut att resultatet blev lyckat ;).
  Sofie; De är goda nog att få göra comeback i köket ;).
  Ann-Sofi; Tackar, tackar! Du är välkommen på spritskurs, kostar bara en kattunge eller två 😉 hihi..

 3. Det är helt underbart nu när det poppar upp det ena julinspirerade receptet efter det andra hos alla. Julstämningen är på topp!
  Snygga cupcakes som vanligt. Hur gör du människa ?!

 4. Pingback: 1-års kalas | Gabbys blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *