Adventsfika med massa snö och godsaker.

I helgen hade vi lite adventsfika med glögg och godsaker. Detta har vi haft som tradition sedan många, många år tillbaka och det är egentligen bara gästerna och godsakerna som skiftar lite år från år. Förlåt alla kära svenska vänner, men roligast var det helt klart att bjuda in våra kanadensiska vänner på glögg och svenska godsaker. Oj vad uppskattat det var! De drack hemgjord glögg i mängder (och en och annan julöl), knaprade pepparkakor med ädelost, högg in på mini Janssons och gick helt loss på kakor och godis. En av de gamla grannarna som vi träffade när vi var över på besök i somras, sa till och med att julen inte var densamma sedan vi flyttat. På fyra år hade vi lyckats skapa en tradition även där och jag kan lova att inget slår våra svenska godsaker! Men nu var det ju denna helgen jag skulle skriva om. Trodde nog en stund att det skulle sluta med att vi fyra i familjen skulle sitta hopkurade i soffan och gny över magknip efter att ha ätit alldeles för mycket av allt. Detta eftersom vädret här var minst sagt lite stökigt med snö och vind så det räckte och blev över och vi trodde att vi skulle bli ganska ensamma. Hur som helst blev det en liten skara till slut som trotsade snöstormen och högg in på glögg och godsaker. Det är ju inte fel att sitta inne och mysa med levande ljus, sprakande brasa, goda vänner och massa gott att äta och dricka. Då kan det storma bäst det vill på utsidan.
I år bjöd jag på detta; mjuk pepparkaka, mandelfylld saffransbutterkaka, Eksta pepparkakor med ädeloströra, saffransbiscotti, bountybitar, knäck, goda pepparkakskulor som jag hittat hos fina Amy och mozartkulor som ni hittar recept på nedan och övriga recept hittar ni om ni klickar på respektive kaka och godis.

Mozartkulor

Enklaste tänkbara julgodiset men så gott!
Nougat
Mandelmassa
Mörk choklad
Rulla små kulor av nougat och lägg dem kallt en stund. Rulla in dem i en bit mandelmassa och rulla till en rund fin kula. Smält chokladen över vattenbad och doppa kulorna i chokladen med hjälp av ett par smågafflar eller tandpetare. Dekorera ev. med en liten sockerkula eller något annat sött. Förvara svalt.
 
Vill passa på att tipsa om att Kaksmulan Webshop nu bjuder på frakten för alla order fram till vi stänger för julledighet den 18 dec. Har ni inte klart alla era julklappar ännu så kan jag tipsa om fina förkläden för både dam, herr och barn och vill man ha något lite mindre så finns det flera snygga set med grytlapp och grillvantar mm. Gilla gärna på facebook så missar ni inte något erbjudande. Ha en fin dag!

 

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Adventsfika med massa snö och godsaker.

  1. Holy Moly, vilken massa gotter ni bjöd på!
    Häftigt att man kan sätta sådana spår hos människor som ni tydligen gjorde hos era vänner I Kanada, viket minne ni gett varandra.

  2. De där Bounty-godisarna är riktigt goda! Farligt goda, snart har jag ätit upp alla själv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *