Sommarfavoriter på grillen.

Usch vad dåligt det går med bloggandet just nu…förlåt! Det ska bli bättring. Men kan i alla fall bjuda på lite goda grilltips så här i grillens högsommartid. En klar förätts favorit i år har blivit grillade pilgrimsmusslor med fruktsalsa och lax går ju som bekant alltid hem i vår familj. Igår hade svågern (som bott i Japan en period) sushikurs med barnen. Det blev jättegott men vi lärde oss en viktig sak… testa styrkan på wasabin! Denna tub som hette sumo wasabi var HET! Men som sagt gott blev det och till varmrätt blev det sukiyaki. (Iblande måste ju grillen få vila sig). Fick en massa äggvitor över från sukiyai ”dippen” så om någon har något nytt spännande recept på någon maräng dessert så tar jag gärna emot tips.  Nu ska vi sticka iväg på en liten mini sightseeing i vår hemstad med våra gäster och en glassfika måste det bli också.    Ha det bra och njut av sommaren!

Grillade Pilgrimsmusslor med mangosalsa

Beräkna ca 3 musslor per person. Linda in i bacon eller parmaskinka (jag föredrar parmaskinkan) och pensla med lite olja, salta och peppra. Grilla ett par minuter på varje sida.

Salsa; En mogen mango, 1/2 rödlök eller 2 vårlökar, lite riven ingefära, en pressad vitlöksklyfta, lite chilli (torkad eller färsk efter smak), hackad färsk koriander, en 1/4 pressad lime och en skvätt olivolja samt lite salt och peppar.   Låt gärna stå och dra en stund. Servera de grillade pilgrimsmusslorna på salladsbädd med lite ringlad balsamico sirap och en klick mangosalsa. Jättegott!!!

Grillad lax med saffrans risotto

Krydda en laxsida med salt pepper och pensla gärna med lite terriyaki sås. Grilla. Servera gärna med grillad färsk grön sparris samt en risotto smaksatt med lite saffran, massor av parmesan ost och lite hackad färsk spenat. Jag fuskar oftast och tillsätter en skvätt grädde i rosotton på slutet, tycker det gör den extra god. Mangosalsan passar också bra till detta om man får någon över.

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Sommarfavoriter på grillen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *