Oreo Cake Pops

Oreo Cake pops

Ok, jag erkänner… jag har också fallit för trenden ;). Nu har jag sett alla dessa cake pops på snart varenda blogg och klart jag blir nyfiken och sugen på att testa.. De blev inte så snygga för de slarv glaserades i all hast, men hjälp vad goda! Barnen älskade dem och jag måste erkänna att jag också blev hel frälst. Som en riktigt smarrig choklad cheesecake i smaken ungefär. Så det var inte sista gången jag gjorde dessa men nästa gång ska de få bli lite snyggare (om jag hinner innan de blir uppätna). Den där utlovade klassikern till middag får vänta till en annan dag.

Oreo Cake pops

100 g cream cheese (typ Philadelphia)
1 paket Oreos
valfri choklad att doppa dem i
Kör kakorna till smulor i en matberedare, tillsätt cream cheese lite i taget till en deg. Rulla till bollar och stick ner en pinne i varje. Låt stelna i kylskåpet. Smält chokladen i mikron eller vattenbad och doppa bollarna, garnera ev. med strössel eller annat. Sätt pinnarna i något så de inte står mot varandra tex en bit oasis eller frigolit eller en skål med socker. Låt stelna i kylskåp. Njut!!

Print Friendly, PDF & Email

20 svar på ”Oreo Cake Pops

 1. Hej Gun!
  Så spännande de ser ut, denna trend har gått mig helt förbi under våra tre år till havs.
  Väl hemma igen har jag tid att prova nya saker men vad är Oreos?
  Finns några liknande kakor hemma i Sverige?
  Kram
  Ulla

 2. Åh, titta så mycket gott jag missat här hos dig medan jag varit borta! Får nog ta och ge mig på pops.. 🙂

  Svarade hos mig, men upprepar här ifall du tappat hoppet om svar angående de brun-vita cupcakesformarna jag använde: de är från Cupcake Confessional. Mina är från USA men jag vet att några av deras produkter kan köpas i Kanada (Cup-A-Caken t ex), så du ska säkert kunna hitta dem!

 3. Linda: det var rent farligt gott 🙂 men jag ar svag for macaroons ocksa.
  Ulla: Valkommen hem far man val saga:) Skickar dig ett meddelande via fb nagon dag. Oreo kakor finns att kopa i Sverige ocksa nu det ar morks choklad kakor med smorkramsfyllning. (blatt paket) Hoppas du hittar dem annars kan man gora dessa cake pops med tex ballerina kex eller rester av nagon vanlig mjuk kaka.
  Erika: de blir supergoda med Oreos, testa!
  Cecilia: Tack snalla du och tack for tipset, ska se om jag kan hitta dem.

 4. Vi är oxå sugna på att testa dessa pops, får se när det blir. Dina är ju hur fina som helst, tycker du ska vara nöjd med dom!

  Tack för din fina kommentar hos oss, tyvärr blir det nog inte bättre på ett långt tag men vi gör vad vi kan för att hålla oss över ytan.

  Ha en bra helg!

 5. Pingback: Cheesecake cake balls.

 6. Din blogg är fantastisk! Jag tittar in då och då och blir alltid lika baksugen! Vackra bilder och förföriska recept!

  Må gott!

 7. Vilken heeelt fantastisk blogg! Hittade hit via googel och har suttit en timme nu och kollat igenom dina goa recept och fina bilder!Ikväll blir det att handla massa baksaker så jag kan baka massa i helgen=)

 8. Micaela: tack snalla vad gullig du ar. Det ar kommentarer som din som gor det sa himla roligt att halla pa att blogga. Hoppas det blir nagot gott bakat, du far garna beratta vad det blev. Tack & kram

 9. Pingback: Daim glass och cakeballs

 10. Pingback: Ändrade planer.

 11. Pingback: Oreo cream cheese cake pops! « Tessans söta

 12. Pingback: Tessans söta » Blog Archive » Oreo cake pops!

 13. Nu när det finns Philadelphia Marabou blir dom dessutom ännu godare. Men jag kan rekommendera att man doppar toppen på pinnen i choklad innan man stoppar in den i bollen då sitter den bättre när den stelnat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *