En påse kakor..

Sesamfrökakor i "ge bort påse"

Som många andra bakande bloggare brukar jag ganska ofta ta med lite hembakat till mina vänner. En liten cellofanpåse med en fin rosett och lite goda småkakor brukar göra succe. En bra idé är att knyta på en liten lapp med receptet på kakorna så kan ju mottagaren baka flera själv om de tycker om dem. Denna gång fylldes påsen med sesamfrö kakor efter ett recept på underbara bloggen Söta saker. Jag blandade svarta och vita sesamfrön och vet inte om det gör någon skillnad på smak men det ser ju trevligt ut med småprickiga kakor.

Sesamfrökakor

100 g smör rumsvarmt
1 dl socker
1 msk sirap
1/2 tsk bikarbonat utlöst i lite vatten
2 msk sesamfrön
2 1/2 dl mjöl
Rör smör, socker och sirap vitt och pösigt. Blanda ned mjöl, bikarbonat och sesamfrön och arbeta ihop till en deg. Forma till en rulle som du slår in i plast och lägger i kylen i ca 1 timma. Skär rullen i skivor och lägg ut på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 200 grader i 5-7 minuter.

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”En påse kakor..

  1. Kakor är alltid kul att få som present även om jag aldrig får det, här är det ju jag som står för bakandet bland släkt och vänner 🙂 , och det är alltid kul att ge bort dom i en cellofanpåse, låter som goda kakor, har köpt hennes nya bok, en himla bra bakbok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *