Födelsedag.

Prinsessbakelse

Idag va det dags igen… nu har jag fyllt 29 så många gånger att jag tappat räkningen ;). Men man är inte äldre än man känner sig och jag kan inte påstå att jag känner mig så lastgammal direkt, så skit samma vad det står för födelseår på legitimationen… Idag har jag  i varje fall haft mina kanadensiska ”matorgie” vänninor över på lunch och givetvis bjöd jag på en svensk klassiker, smörgåstårta följt av prinsessbakelser. De har ju sett dessa tårtor på min blogg när jag bakat till andra så denna gång tänkte jag att jag skulle bjuda på det själv. Den blev väldigt uppskattad och alla blir så imponerade av våra lite ”småtråkiga” svenska smörgåstårtor.  De känner ju till mina svagheter mina vänninor så det blev en påse med blandade delikatesser och en påse med bakverktyg i present så nu kan det bli mera godsaker, tack!  Ikväll blir det middag på en restaurang med familjen och några goda vänner. Recept på smörgåstårta kan ni hitta här, och prinsesstårta hittar ni i detta inlägg, fast denna gång gjorde jag en rulltårta med hallonsylt som jag skar i tunna skivor och la ihop två och två med vaniljkrämsgrädde emellan.  Ha en härlig helg!

Print Friendly, PDF & Email

14 svar på ”Födelsedag.

 1. Grattis på 29-års-dagen! hihi 😉 Ser ut som att du fick en trevlig dag med de här godingarna och trevligt besök!

 2. Stort grattis i efterskott! Vilken underbar idé att göra bakelser på: två skivor rulltårta med något gott emellan, och sedan klä in den och dekorera så fint som du har gjort! Ser supersmaskigt ut! Kanske lånar din idé någon gång 😉 Önskar dig en fin fortsättning på helgen!

 3. Cecilia; tack så mycket!! det är ju alltid trevligt att fylla 29 😉
  Daniella; tack så mycket! de var väldigt goda, funderar på en överbliven till förmiddagsfikat 😉
  Hanna; tusen tack! det är ju du som inspirerat till rulltårte prinsess och detta var ett väldigt enkelt sätt att fixa bakelse så låna du idén ”tillbaka” 😉 Ha en fin helg själv!

 4. Garttis, grattis, så här en dag i efterskott. Då är det snart dags för 30-årskalas då 🙂 Riktigt söta bakelser du bjöd väninnorna på. Hoppas ni får en fortsatt härlig helg!
  Kramar från Mårtenssons

 5. Grattis i efterskott! Det är så bra att fylla samma ålder varje år, så slipper man fundera på hur gammal, för låt ung, man är 😀
  Lyckas inte klicka mig in på receptet av bakelserna, men det borde gå att göra liknande med rulltårta, va? Lowe älskar bakelser och rulltårta och skulle kanske då kunna få till det själv med lite hjälp.

 6. Anki & Håkan; Tackar, tackar, ja det är väl frågan om det blir något 30 årskalas någon gång….
  Linda; Tack, och vad roligt att de kommit fram hoppas du får användning för dem nu i veckan då;)
  Erika; Tackar, det var en toppendag!
  Sofia; Tackar, nej det sitter väl aldrig fel med ett litet bakelse 😉

 7. Emmy; Tack så mycket, Ja det är jättepraktiskt och jag har faktiskt lite svårt att hålla koll på åren numera ;). Har rättat till länken till prinsesstårta men dessa bakelser gjorde jag som sagt av rulltårta recept här: http://kaksmulan.se/?p=119 fylld med hallosylt. Skar den i tunna skivor och la en klick marsankräm blandad med vispgrädde emellan. Enkelt och gott! Så det får du och Lowe göra någon dag.

 8. Sorry, missade det där med rulltårtan när jag försökte klicka mig vidare. Tack för tipset! Det ska vi absolut testa, Lowe kommer bli tokstolt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *