Chokladbiskvier och vinter.

Chokladbiskvier

Usch och fy! Har haft riktiga vårkänslor ett par dagar nu men i morse vaknade man upp till….snöstorm ;(. Snön yr utanför fönstren, skolbussarna var inställda och det var snorhalt på gatorna. JAG VILL HA VÅR, NU!!!¨
Nå ja man får trösta sig bäst det går, så kära mannen körde barnen till skolan och kom hem med en stor mugg Starbucks kaffe och till det morgonlyxade jag med en av gårdagens chokladbiskvier. Vi var ju som bekant på 1 års kalas hos sötaste Noëlle igår. Hennes mamma önskade sig svenska biskvier så det hade jag givetvis gjort och till lilla födelsedagsbarnet blev det små minicupcakes med äpplebitar och glasskräm. Jag kan lova att hon tyckte det var gott, en riktig liten gottegris ;).
Måste också passa på att tacka mina goa goa bloggvänner som hälsade mig välkommen tillbaka igår, ni är för härliga och jag har saknat er! Det känns som man har en massa goa vänner runt om i blogglandet som man aldrig har träffat men som man känner så väl, jag menar hur många av era ”vanliga” vänner vet ni vad de hade till middag igår ;). Idag ska jag passa på att uppdatera mig på vad som hänt hos er alla medan jag varit borta. Här kommer receptet på biskvierna, kram på er och hoppas ni har mera vår än vad det är här!

Chokladbiskvier

ca 24 st
300 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor
chokladkräm
200 g smör
2 dl vaniljkräm (kallrörd)
3 msk florsocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 msk starkt kaffe
100 g mörk choklad (eller 2 msk kakao)
chokladtopping
150 g mörk choklad
1 msk vegetabilisk olja eller kokosfett
Riv mandelmassan och rör ned äggvitor och socker. Rör till en jämn och slät smet. Spritsa eller klicka ut på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 12 minuter eller tills de blivit lite lätt gyllenbruna. Låt kallna på papperet.
Gör vaniljkräm enligt anvisningar på paketet (eller gör egen). Smält chokladen och låt svalna. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och mjukt, tillsätt vaniljkrämen lite åt gången och till sist kaffe och chokladen. Är krämen lite lös så ställ in den i kylskåpet en liten stund.
Bred på en klick chokladkräm på undersidan av varje kaka, de ska vara lite toppiga. Ställ i kylskåp att stelna.
Smält chokladen och rör ned lite olja eller cocosfett. Doppa chokladfyllningen på biskvierna i chokladen och ställ dem på ett galler. Låt dem stelna i kylskåp och förvara dem i kylskåp tills de ska ätas. Mums!

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Chokladbiskvier och vinter.

  1. Usch snö vill vi inte han nu, nu får allt våren ta och komma igång på allvar :-), chokladbiskvier är så gott, men jag har aldrig testat att göra egna, det måste jag verkligen ta och göra

  2. Linda; Ja visst vill vi ha vår nu!! Ta du och baka lite biskvier eller Sarah Bernhard, det är gott gott!
    Anki & Håkan; Vår, ja tack här damp ned ca 15 cm igår :(. Visst är det gott med biskvier men Sarah Bernhard är nog snäppet bättre.
    Jenny; Tack de är farligt goda kan bara inte låta bli dem… Tror vi alla behöver lite vår, sol och värme!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *