Ta inga genvägar… med macarons…

Macarons som de ska vara....

Efter många försök så lyckades jag ju hitta ett recept på macarons som verkligen fungerade, detta. Har testat det flera gånger och de blir alltid lyckade. Så idag tänkte jag ta en genväg och testa att göra Leilas variant med en vanlig enkel marängsmet. Det ser ju så lätt ut när hon slänger ihop dem. Ja lättare var det ju onekligen, men resultatet blev ju inte direkt som jag önskat. Trots att jag lät dem stå framme och torka i en timma istället för hennes rekommenderade 15 minuter så blev de helt misslyckade. Kanske inte ska skylla enbart på receptet men 😉 jag har ju lyckats tidigare så i fortsättningen är det enbart varianten med italiensk maräng som gäller! Mitt i all upprördhet över misslyckandet så lyckades jag glömma av min lunch i stekpannan så den blev förstörd. Nu sitter jag här sur och hungrig, och värdinne presenten på lördag får väl bli blommor istället för macarons. Nåja inget att gräva ned sig för, nu tar jag en portion av gårdagens nyposoppa och tänder en brasa i höstrusket.

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Ta inga genvägar… med macarons…

  1. Så kan det gå! De macaroner som du visar på bilden är i alla fall ursnygga, så det är ju verkligen helt klart att du vet hur man gör 😉 Ibland blir inte baket som man vill, det är oerhört trist, men sant! Och nyponsoppan lät inte helt fel den heller – eller brasan 😉

  2. Jag är ännu inte inne i ”macaron-träsket” men mycket lutar på att jag snart trillar dit. Ska komma ihåg dina ord då 😉

  3. Alexandra: Tack jo det lyckas ibland, men som du skriver Linda; alltid med sockerlagsreceptet så nu är det, det som gäller!!
    Så Johanna, tänk på det när du ska ned i ”träsket” 😉

  4. Jättesnygga macarons på bilden! 🙂

    Förresten, titta in på min blogg om du är sugen på att få gratis choklad hemskickad till dig! Jag har en massa choklad jag ska dela ut! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *