Brända mandlar på nytt sätt.

Brända mandlar med chilli

Ska jag berätta något pinsamt? 😉 Medan jag satt och bloggade om att ”koka kola” igår så brände min saffranskola vid på spisen.. så kan det gå. Gjorde i alla fall en omgång  med den goda saltlakris/turkisk peppar kolan. Den är verkligen försvinnande god. Har inte ens hunnit doppa dem i choklad än men hälften är slut. Idag har jag också gjort en ny omgång av mina pepparkaks whoopies som har blivit en ny favorit och säkert kommer att bli ett stående inslag bland julkakorna. Receptet hittar du här.
Jag har ju berättat tidigare om min passion för hemgjorda chillinötter. Idag efter all kola blev jag lite sugen på något lite mer salt men hade inga nötter hemma. Istället blev det ”brända mandlar” på nytt sätt. (nej, de blev INTE brända) Jag använde mig helt enkelt av receptet på chillinötter men använde hela sötmandlar istället. Eftersom de är osaltade la jag till lite flingsalt också. Receptet hittar du här.
Du glömmer väl inte att gå in och kika på Kaksmulans webshop? och så har du ju fortfarande chansen att tävla om ett av de underbart fina förklädena. Här hittar du tävlingen.

Passa på att handla julklappar nu i helgen så har ni leverans före jul och det är dessutom fraktfritt hela december ut. Välkomna in!
Ha nu en riktigt trevlig helg, imorgon ska vi ha julfest här med knytis julbord så då ska det nog bli lite godsaker att bjuda på. Bara önskar att jul feelingen kunde infinna sig på utsidan också, detta eviga regnande…..

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Brända mandlar på nytt sätt.

  1. Inget kul när det går åt pipsvängen och bränns, men skam den som ger sig – på’et igen:)
    Nej den där känslan vägrar på något sätt att infinna sej här också, hur vi än pyntar och kockar…

    Hoppas ni får en härlig kväll på julfesten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *