Solskensfika

Sirapskakor och goda bullar

Om ni undrar vad som hänt och om jag försvunnit igen så är det inte en frivillig frånvaro från bloggen. Har haft jätteproblem med mina inlägg och troligen beror det på att internetuppkopplingen här ute på åkern har varit riktigt dålig senaste veckan. Jag hinner inte uppdatera ett inlägg innan det försvinner, bilder går inte att lägga in och så vidare. Nu verkar det i alla fall som om det fungerar idag så jag gör ett försök.
Vilken sommarvärme vi fått här i Skåne. Lite ödets ironi att sommaren kommer på riktigt när sommarlovet tar slut. Men, men sol och värme är alltid välkommet när det än kommer. Idag började barnen som sagt skolan, det ”firades” här med utlovade pannkakor med nutella och banan efter att blivit inspirerad av några andra kära bloggare.
En riktigt gofika i solskenet blev det häromdagen då jag bakat favoriterna sirapskakor och tinat lite goda vaniljbullar i mikron. Det en kopp kaffe och solsken då kan det inte bli mycket bättre. Sirapskakor bakar jag ofta för de har en förmåga att försvinna ur kakburken lika snabbt som den fylls på. Det som gör denna variant lite annorlunda är att jag bytt ut sirapen mot lönnsirap och lagt till lite kardemumma, det blir mumma det ;). Recept på goda bullar hittar du bland annat här.

Sirapskakor:

100 gram smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk mald kardemumma
2 msk lönnsirap
1/2 tsk bikarbonat
2 1/2 dl vetemjöl

Vispa smör, socker och sirap vitt och pösigt. Blanda ned övriga ingredienser till en formbar deg. Forma till två långa rullar som du lägger på en bakplåtspappersklädd form. Platta till rullarna lite med fingret. Grädda i 175 grader i ca. 12 minuter. Låt svalna lite innan du skär upp dem i sneda bitar.

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Solskensfika

  1. Tekniken är bra när den fungerar. Gud vilken frustration att inte kunna uppdatera när man vill. Men glädjande att sommaren har kommit på besök:) Det är vi inte bortskämda med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *