Getostflarn, när man inte orkar dessert en dag får man en förrätt en annan.

7 Comments

 

Getostflarn

Argggg… detta inlägg hade jag lagt in igår kväll (tisdag) men nu när jag tittar in på bloggen så finns det inte där, denna internetuppkoppling gör mig galen! Nytt försök…

I fredags fick vi besök av goda vänner. Det blev ganska sent innan de kom och middagen blev också rätt sen. Jag konstaterade (som tur var) att vi inte skulle orka dessert efter maten. Jag hade planerat att göra äppleflarn (vill ni ha recept på det så hittar ni det inne hos Remsan idag). Nu hade jag ju redan tinat smördegen så på söndagen fick den istället bli till en förrätt med god getost och finfina päron från grannens trädgård. En jättegod förrätt eller om man så vill ett tillbehör på tex kräftskivan, eller varför inte servera den som en liten lunchrätt med lite extra sallad på sidan av.  

Getostflarn

4 bitar djupfryst smördeg
1 bit getost/chevré
1 päron i tunna skivor
Honung
Ev. pinjenötter  eller valnötter
Lite uppvispat ägg för pensling

Skiva eller smula osten över smördegsplattorna, spara en liten kant runt om utan fyllning. Lägg på tunnskivat päron, ringla över lite god honung och toppa ev. med lite nötter. Pensla kanterna med lite uppvispat ägg och Gratinera i 200 grader i ca 15 minuter. 
Servera med lite sallad och balsamico sirap

Print Friendly

7 Comments (+add yours?)

  1. Sofia
    Aug 29, 2012 @ 13:24:57

    JAAAAAAAAAAA vad gott Gun herre gud så sugen jag blev nu : ) Ja vi fikar ihop så ledsen att jag inte kan hänga med vid nästa träff gahhhhhhh men näst nästa då kommer jag : ) kram Sofia

  2. Lotta i Två små kök
    Aug 29, 2012 @ 15:38:46

    Här är den ju, med päron som måste smaka alldeles underbart! Fast getosten petar jag bort :-)

    Förstår inte varför dina inlägg inte läggs in kronologiskt i min lista, du ligger alltid längst ner och då missar jag ju så lätt – det går ju inte när det dyker upp så mycket gott här!

    PS Såg annons för webbshopen i senaste Lantliv – den där känner ju jag igen, tänkte jag. Hoppas shopen går bra!

  3. Mårtenssons kök
    Aug 29, 2012 @ 19:26:04

    Aghhh, vi vet precis hur du känner med din uppkoppling, man blir vaaaaansinnig!!!
    men vansinnig blir man då rakt inte av en förrätt/lunch/tillbehör som detta, päron och getost låter som ett smaskigt pare!

  4. Amy's piece of cake
    Aug 29, 2012 @ 21:13:28

    Detta ser gott ut Gun! Har också gjort getostflarn för ett tag sedan, det är ju så gott!

  5. Ann-Sofi MATSAFARI
    Aug 31, 2012 @ 20:41:31

    Mmm just det här receptet pratade min kollega om på vårat jobbmöte i tisdags :) Jag blev väldigt sugen på att testa!

  6. Tant Gul
    Sep 01, 2012 @ 08:21:13

    Så gott det ser ut! Och snyggt upplagd. Hoppas dina IT-problem löser sig.

  7. Emmy
    Sep 01, 2012 @ 23:15:52

    I hear you sister. Så många gånger jag har svurit över inlägg och texter som bara *poff* försvinner. Grrr…
    Vilken super förrätt! Varför har jag inte tänk på detta?! Jag tror jag håller på att bli smödegsberoende :-)

Leave a Reply

RSSRSS