Äpple och vinbärsrutor.

 

Nu försvann jag några dagar igen. Vi var i Tyskland över helgen och firade min svärmor som fyllde jämna år, Grattis K och tack för en jättetrevlig helg. Vi bodde fantastiskt vackert vid en sjö på tyska landsbyggden. Maten var kanske inte den mest spännande och tog tid på sig om man uttrycker sig milt, men trevligt sällskap och vacker miljö så gör det inget. Lördagen tillbringade vi i Lubeck med bland annat lite marsipan shopping och provsmakade  också förstås ;). Det mindre trevliga med helgen var att jag vaknade på lördagsmorgonen med världens nackspärr. Blev bara värre och värre och jag har varit helt deckad ett par dagar men tack och lov vaknade jag imorse och kännde mig både bättre och utsövd, skönt! Nu ska det lagas riktig middag (har blivit rester från frysen och pizza) och har till och med bakat några olika sorters kakor idag. Först ut är en variant på en av mina favoriter, sega hallonrutor med lite mindre smör och socker och toppade med en blandning av äpplebitar, röda vinbär och hackad mandel. Riktigt goda!

Äpple och vinbärsrutor

150 g smält smör
4 ägg
4 dl socker
6 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 skalade och tärnade äpplen
ca 1 dl röda vinbär
lite hackad sötmandel

Smält smöret i en kastrull, låt svalna något och rör i äggen och blanda ned socker, vaniljsocker och mjöl.Bred ut smeten i en smord långpanna. Strö över hallon och madelspån. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Skär i rutor.

Det här inlägget är med och tävlar i Månadens matbild på #Matgeek
 

 

Print Friendly, PDF & Email

9 svar på ”Äpple och vinbärsrutor.

 1. Ser så härligt somrigt ut på bilden! Gott med lite syrlig smak från vinbären ihop med äpplena.
  Hoppas det fortsätter bli bättre, nackspärr är inget kul alls!

 2. Med risk för att det blir tjatigt: Vilken fin bild 🙂 Men så är den ju det också! Verkar väldigt gott och inte alltför sött för då krullar sig min tunga.

  Trevligt med en liten resa till Tyskland men mindre trevligt med nackspärr. Det värsta brukar vara att man spänner sig p.g.a. nackspärren och så blir den bara värre för att man just spänner sig… Skönt att det har släppt!

  Ha det gott i dubbel bemärkelse!

 3. Tack alla för krya på mig hälsningar, min nacke är mycket bättre även om jag fortfarande ser lite lätt snedvriden ut ;).
  Tack också för kommentarerna om bilden. Jag har precis börjat exprimentera lite mera med mitt bildbearbetnings program. Riktigt kul när man får till det.
  Kakan är jättegod, lite ”matigare” än vanlig kaka och lagom blandning av sött och syrligt.

 4. Pingback: Att ha rabarber så det räcker | Lindas villablogg – Mitt i Smeten

 5. Pingback: Månaden matbild september – nu korar vi vinnaren | Matgeek

 6. Pingback: Månadens matbild september – nu korar vi vinnaren | Matgeek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *