Seranoinlindad kyckling med parmesansås och risoni

Jag är Buzzador, vilket innebär att jag till och från får tillfälle att prova lite nya produkter och ”buzza” dem. Denna gång fick jag hem ett paket med tre olika sorters #zetaparmesanost. Det är egentligen inte tre olika sorters ost utan tre olika lagringstider på dem. Till detta fick jag även en praktisk parmesankniv och en liten flaska av Zetas balsamico sirap med smak av fikon. Ni ska få höra mera om ostarna men jag tjuvstartade redan igår och använde lite av osten till en god parmesansås som var med i en receptfolder jag fick i paketet. Passade perfekt till mina serano inlindade kycklingfiléer och risonipasta. Imorgon ska sonen resa iväg till kamrater över helgen och dotterna ska spela sin första fotbollsmatch. Någon vidare matdag lär det inte bli av det men har laddat med lite goda ostar att smaska på när vi kommit hem från fotbollsmatchen. Om ni vill ha ett riktigt gott och lättlagat fredagsmiddags tips så måste jag slå ett slag igen för min grymt goda kantarellpasta, mums så god denvar! 

Seranolindad kyckling med mandel och parmesansås

4 kycklingfiléer
4 skivor parmesan
Några basilika blad
4 skivor serano eller parma skinka
Salt och peppar
Gör ett snitt i filéerna och stoppa in en bit parmesan och ett par basilika blad. Krydda med salt och peppar och linda in filéerna i en skiva seranoskinka. Förstek dem gärna några minuter på var sida i stekpanna men ej nödvändigt. Lägg i en ugnsform och sätt in i ugnen på 200 grader ca 20 min.
 
Mandel och ostsås
1 vitlöksklyfta
100 g valnötter, hasselnötter eller sötmandel (jag använde sötmandel)
1 dl Zeta olivolja
1 dl vatten
50g riven Zeta Parmigiano Reggiano 22mån eller Zeta Grana Padano 16mån
salt och svartpeppar
Mixa alla ingredienser i en mixer eller med stavmixer till en slät krämig sås. Tillsätt ev. mer vatten om såsen känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.

Risoni kokar du efter anvisning på paketet.

Servera gärna med en liten tomatsallad; små tomater, lite hackad rödlök eller charlottenlök, lite hackad basilika, salt peppar, en gnutta salt och en liten skvätt olivolja. Lite balsamicosirap gör inte smaken sämre.

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Seranoinlindad kyckling med parmesansås och risoni

  1. Detta låter och ser riktigt lyxigt och gott ut!

    Är också buzzador, men har på sista tiden bara fått erbjudanden som kostat. Inget skojigt alls med andra ord ;o)

    Kram Malin

  2. Det där erbjudandet fick inte jag minsann… Är också buzzador och detta är andra gången detta erbjudande går förbi mig. Jag som älskar ost!
    Middagen låter supergod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *