Förplock och Texas Longhorn.

Jag började ju bakifrån med att dela med mig av desserten från helgens middag. För att hoppa tillbaka till början så hoppade vi över förrätten och bjöd istället på lite förplock till ett glas vin eller en öl. Bortsett från det enklaste enkla nämligen crostini med tapenade så gjorde jag lite serranorullar med en bit fikon och en klick getost. Dessutom gjorde jag en god laxrulle, där jag lade ut skivad rökt lax i ett jämt lager på plastfolie. Rör ihop cream cheese och wasabi efter smak, bred ett tunt lager över laxen och rulla ihop som en rulltårta. Lägg kallt gärna i frysen en stund så blir den lättare att skära. Ta ut den och rulla den i sesamfrön innan du skär rullen i tunna skivor. Varmrätten var en rostbiff som fått gå i ugnen lång tid på låg värme för att bli riktigt mör och fin. Till det serverade jag en potatisterrin som jag hittat hos härliga Ann-Sofi mm blogg Matsafari. Den blev jättegod även om jag nog var lite snål på osten och man behöver verkligen krydda mellan lagren, men väldigt smidigt i och med att man kan göra den färdig i förväg och sedan bara steka på när den ska serveras. En riktigt god svampsås och lite karamelliserad lök blev pricken över i. Bilder på varmrätten får ni inga däremot, det var helt enkelt för mörkt så bilderna blev för dåliga. Däremot tänkte jag att jag ska använda rostbiffresterna till en god pastasås idag så då får jag hoppas jag kan bjuda er på den istället.


Igår blev det ju middag på Texas Longhorn, som gamla fusk/halv amerikaner så blir man grymt sugen på den typen av mat ibland och även om det blir minst lika gott när man lagar det själv så är det ju aldrig fel att få maten serverad ;). Jag åt deras goda chiligryta och mannen och sonen revbenen och alla var väldigt nöjda. De som åt kött tyckte däremot att det var lite halvdant i förhållande till priset. Dottern fjäskade till sig en dessert dessutom och den valnötsbrownien var en av de bästa jag ätit, mums. Så är man sugen på hederlig texmex mat eller en grillad köttbit så är tycker jag Texas Longhorn är helt ok.

 

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Förplock och Texas Longhorn.

  1. Dom där laxrullarna, så goda så det är inte riktigt klokt. Middagen låter riktigt god, potatisterrinen ska vi ta en titt på. Det är ju kanoners när man kan förbereda så mycket som möjligt.

  2. Älskar småplock, önskar jag kunde äta det till middag. Typ jämt.

    Och chilin på Texas L – den älskar jag!

  3. Ann-Sofi: Men hallå…. hjärnsläpp eller? JA visst vet jag att du heter Ann-Sofi, tror jag fick in Alexandra eftersom jag hade varit inne på hennes blogg och tittat innan, Kärlek på tallrik (undrar så vart hon tagit vägen). Men du nu har jag rättat till det. Den smakade toppen men jag var lite för snål med osten. Kram och förlåt

  4. Pingback: Lite tips till nyårsmiddagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *