Hade du tänkt baka semlor idag men inte riktigt hunnit med? Det är inte för sent än. Tidigare har jag bakat semlecupcakes för att förenkla det lite och denna gång gör jag det ändå snabbare och enklare. Inspirerad av ett recept i senaste numret av tidningen BAKA men med mitt vanliga rulltårtsrecept och lite annorlunda och enklare fyllning. Så nu finns det ingen ursäkt, sätt igång och baka din egen semlerulltårta, klar på en dryg halvtimma och såå god den blev!! Det blir en ny favorit hos mig i alla fall!
Semlerulltårta
3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk hel kardemumma som du mortlat fint (använder du färdigmald så ta gärna lite mer)
1/2 dl mjölk
4 dl vispgrädde
ca 200 g mandelmassa
ev. några droppar mandel eller bittermandelolja
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned mjölken och mjölet som du blandat med bakpulver och kardemumma.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 225 grader i ca 5-8 min. Ta ut och stjälp upp kakan på ett lätt sockrat bakplåtspapper. Ta loss bakplåtspapperet. Låt svalna under bakduk. Riv mandelmassan fint. Vispa upp grädden tills den är riktigt fast (utan att bli smör). Ta undan knappt hälften av grädden och blanda resten med mandelmassan och ev. några droppar bittermandelolja för mera smak. När kakan har svalnat brede du på mandelgrädden och rullar ihop den från långsidan. Skär i lagom breda bitar och spritsa eller klicka på lite grädde på toppen. Avsluta med att sikta över lite florsocker. Voilà så har du fantastiskt fina och goda semlebakelser på mindre än en timma.
Smart! Snygg bit du fick till också 🙂
Perfekt!
Kram
Så gott! Den tidningen har jag ju men inte hunnit genom den. Kanske ska testa i helgen när jag ska till skåneland!
Men så fiffigt och gott!
Läser här nedan… kittla i kakburken haha 😉
Bakade den idag och det vart en succé 😉
Min första rulltårta ska jag tillägga. Väldigt lätt att baka och inte alls så krångligt som jag befarade!