Snabblunch, allergimuffins och Mexico..

Denna vecka började bra med blogguppdateringar och sedan…ingenting. Ska inte skylla på något men mitt lilla fördelsedagsbarn har varit sjukt hela veckan så då blir det lite si och så med bak och matlagning. Har i alla fall utlovat recept på ägg och mjölkfria muffins och det är inte fel att ha med tanke på hur vanligt det är med diverse allergier nu. Igår då det var Hannas riktiga födelsedag blev det en riktig man tager vad man haver lunch med quesadillas, en klar favorit. Denna gång fylldes min med lite pesto, hackad skinka, skivade oliver och massa god ost. Jag kör dem i stekpannan tills de fått lite färg och osten smält. Med en sallad till är detta en jättebra snabblunch som man kan variera i det oändliga. Inte sällan hamnar det i barnens lunchboxar också. Istället för tårta (för det fick hon ju på kalaset) så önskade sig Hanna semlor till födelsedagsfikat. Mammas flicka ;).
Idag håller vi på och packar för imorgon bär det av på en veckas semster till Mayan Riviera i Mexico, ska bli härligt att byta ut snö och kyla mot sol, värme och mojitos ;).  
Däremot kan jag nog redan nu säga att det knappast kommer att bli några blogg inlägg under veckan. Den där trådlösa internetuppkopplingen funkade väl så där bra sist ;(, däremot fanns det massor av god mat att välja på så det kanske kan bli lite matbilder när vi kommer tillbaka. Sola och bada och pinacolada…lalala… och nu snöar det jätteflingor utanför fönstret…  
Så jag önskar er en riktigt fin helg och vecka och så hörs vi igen när jag när jag kommer tillbaka. STOR KRAM på er!!

Mjölk och äggfria muffins

12 muffins
3 dl mjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vanijsocker
1/2 dl vegetabilisk olja eller 50g mjölkfritt margarin
4 dl vatten alt. havre eller soya mjölk
Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Fyll muffinsformar till drygt hälften, grädda i 200 grader i ca 8-10 minuter.
Rör ihop florsocker med lite vatten till en ganska tjock smet och bred på muffinsen då de kallnat.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Snabblunch, allergimuffins och Mexico..

  1. Vad bra med ett recept för allergiker.
    Jag svarade på din fråga om Converseskona i mitt inlägg, men jag kopierar in det här också:

    Jag tyckte egentligen inte att det var så svårt, lite pilligt var det förståss. Nästa gång ska jag nog göra sulan lite tjockare, då stödjer den nog upp sidorna på skon lite bättre… jag tyckte nämligen att min sko blev l ite platt fram vid tårna. Titta på Millis beskrivning (länkade i inlägget), den var bra att ha. Precis som Milli använde jag plastfolie för att hålla upp delarna medans de torkade. Ska bli spännande att se dina tårta sen. Lycka till!

  2. Härligt, hoppas ni får det underbart härligt under Mexicos sol!!! Ska bli kul att se matbilder därfrån så se nu till att ha kameran i högsta hugg!

    Kramar från oss i Mårtenssons kök!

  3. Jag längtar efter semlor nu, men ska hålla ut till februari (har sockerfri månad i januari). Ha en underbar resa i Mexico, var härligt det låter att åka bort från vintern en vecka. 🙂

  4. Åh hå hå är det i Mexico ni häckar. Jag hade gärna bytt snöblask mot värme och mojitos. Hoppas ni har detbra. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *