Tre rätters på grillen

 

Hoppas ni haft en riktigt skön helg. Vår helg har varit bra men det har varit lite upp och ned med vädret. Längtar såå efter riktig värme igen. I lördags blåste det och regnade som bara den. På kvällen fick vi till och med tända en brasa för att få upp värmen. Ska det vara så i maj ;(? Men som tur var tog solen över igår och jag passade på att plantera lite örter i mitt lilla trädgårdsland. Ni ska få lite bilder på mina pallkragar fyllda med godsaker men ännu så länge så ser det inte så där direkt vackert ut så det får vänta lite.
Igår hade vi också några vänner över på grillmiddag och slog till på en trerätters middag på grillen. Vi inledde med ost och salsafyllda tortillas med guacalmole till en öl medan vi la sista handen på varmrätten som blev grillspett med två olika kalla såser, klyftpotatis och sallad. Avslutade med en variant av gino på grillen med glass till. Grymt gott med den varma frukten och chokladen med kall glass till.
Vill ni hitta mera goda grillrecept så kan man hitta det bland annat här.

Tortillas på grillen

Bred ut ett tunt lager salsa på ett torrtillabröd, toppa med rikligt med texmex ost och lägg på ett bröd till. Grilla i några miuter tills bröden fått lite färg och osten smält.
Servera gärna med guacamole

Guacamole

2 avokado
1 vitlöksklyfta
1-2 msk het salsa
1 msk cream fraishe
en liten knippa färsk koriander
lite pressad lime, salt och peppar
Mixa ihop alla ingredienser till en slät röra.

Grillspett

Fläskfilé (marinerad i favoritmarinaden
Choritzo korv
Champinjoner
Paprika
Varva kött, korv och grönsaker på spetten och grilla tills köttbitarna är genomstekta.

Kall sås med sweet chilli

2 dl cream fraishe
1 msk majonäs
1 msk sweet chilli
1 bit ingefära
1 vitlöksklyfta
salt peppar curry och spiskummin.
Blanda ihop cream fraishe, majonäs och sweet chilli. Riv ned lite färsk ingefära och en vitlöksklyfta. Krydda med salt pepper curry och spiskummin. Låt såsen stå och dra i minst en timma.

Kall sås med tomat och chipotle

2 dl cream fraishe
3 msk ketchup (gärna Heinz nya med balsamico)
1 tsk chipotlepasta
några finhackade soltorkade tomater
1 riven vitlökspasta
salt och peppar
Rör ihop alla ingredienser och låt såsen stå och dra i minst en timma.

Gino på grillen

Jordgubbar
Bananer
Kiwi
vit choklad
Vik en bit folie dubbel ca20*20cm. Lägg på klyftde jordgubbar, skivad baanan och kiwi i bitar, strö på rikligt med vit choklad. Stäng igen paketen noga så inte fruktsaften kan rinna ut. Lägg på grillen i ca 5 minuter tills chokladen smält och frukten mjuknat. Servera direkt med en god vaniljglass.

Ni har väl inte missat att man just nu kan tävla om ett snyggt denimförkläde och matchande grytlapp på underbara bloggen Bara en kaka till. Ni behöver bara dela med er av ert bästa grilltips. Detta var några av mina grillfavoriter.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Tre rätters på grillen

  1. Så gott att grilla, låter som ni haft en riktigt trevlig afton!

    Kan instämma i det där med vädret… ska det verkligen vara så kallt? Brrr! Nej, nu vill vi ha 25-gradig härlig värme! 🙂

  2. Usch ja, det är inget roligt väder alls, men tyvärr är det nog så det brukar vara i maj… Men snart kommer sommaren och då hoppas vi på värmen!

    Grilltajm, härligt många fina tips, vi tackar!

  3. Vilke kul grej att köra alla tre rätter på grillen, då blir det ju en rejäl utmaning. Ni verkar klarat det galant! Åt också Gino i helgen, det är ju ruskigt gott!

  4. Vilken god grillmeny!! Tortillas på grillen har jag faktikst inte gjort någon gång. Det måste jag göra prova, om det nu blir grillväder någon gång…:-)

  5. Massor av bra grilltips här! Suveränt att köra hela menyn på grillen. Det känns ju lite trist och onödigt när man ”bara” kör huvudrättens kött t.ex. och sen ligger den allra bästa glöden kvar där och hånar en. ”Åh, nu är det ju perfekt glöd!” Har ju hänt att man har konstaterat det några gånger när man är för ivrig att sätta i gång och grilla.

    Det ska jag försöka tillämpa i sommar, rubbet på grillen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *