Stekt lax och dillstuvad potatis.

Denna vecka har vi en matkasse igen. Första rätten ut idag, valdes av sonen som ligger hemma med nyoperarad tå och har ont. Det blev lax som helt klart är en av barnens favoriträtter. Jag tycker det är jättegott med snabbgravad lax som man grillar eller steker. Jag blandade helt enkelt lika delar flingsalt och socker och strödde över laxen som jag lagt i en form, några varv med pepparkvarnen och så in i kylen i 1-2 timmar. Torka av gravningslagen innan du tillagar den. Idag fick den stekas och gå färdigt i ugnen eftersom det började regna lagom till middagen, annars är den jättegod att grilla.
Sparrissalladen som hörde till var en riktig höjdare tycker jag, spenat, sparris, rödlök, äpple och gurka. Jag gjorde en god vinägrett med olivolja, balsamvinäger, honung, dijonsenap, salt och peppar till. Receptet i sin helhet hittar ni här.
Idag har jag gått och finurlat på vad jag ska göra med mina rabarberstjälkar. En av mina absoluta favoriter är iskall rabarbersoppa med kardemummaskorpor. Så gott! recept hittar ni här, men nu har jag en idé om någonting helt annat som ska bakas imorgon. Kan knappt vänte tills imorgon så jag får provsmaka resultatet, men nu blir det lite hockey istället.

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Stekt lax och dillstuvad potatis.

  1. Stackars sonen. Han får krya på sig.
    Min son klagar på att jag stuvar för lite saker, så jag får väl ändra på det. Stuvad potatis är så gott. Att snabbgrava laxen före tillagning har jag aldrig testat. Låter gott.

  2. Milla; Varsågod och tack för att du tittan in på min blogg. Dillstuvad potatis är ju en gammal klassiker, riktigt gott är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *